Published On: 02/01/20143.2 min read

Succesul este abilitatea de a trece de la un eșec la altul fără a-ți pierde entuziasmul

Provocarea Motivațională Ziua 2. Succesul reprezintă capacitatea de a trece peste obstacole, indiferent cât de dificile sunt obstacolele respective, fără a te gândi la ideea că poate mâine nu vei mai fii la fel de îndrăzneț sau nu vei mai avea aceeași perspectivă, nu vei mai fii la fel de pozitiv. Succesul reprezintă a trece peste un obstacol sau peste orice ar fi el (eșec), fără a-ți schimba atitudinea.

Atitudinea trebuie să fie mereu pozitivă indiferent de cât de multe am obține din depășirea unui obstacol, chiar dacă uneori nu obținem nimic, trebuie să ne gândim la faptul că poate următorul obstacol va fi cel care ne va oferi bonusul de care noi avem nevoie.

Aș putea spune că entuziasmul este una din cheile către succes sau acea cheie finală care ne deschide o ușă către un viitor mai strălucit. Fără entuziasm, orice alte chei am avea la dispoziție devin inutilizabile și lipsite de efect, astfel că pentru tot ceea ce ne dorim să facem în viața asta, avem nevoie de entuziasm.

Însă de ce ar trebui să vedem entuziasmul ca pe acel element important pentru succes? Motivul stă în faptul că diferența dintre succes și eșec, de foarte multe ori, este reprezentată de un moment ce se măsoară în doar câteva zeci de secunde. Dacă am lua, ca exemplu, două persoane cu aceleași aptitudini și talent și le-am compara succesul, în mod sigur ar exista o diferență îndeajuns de mare. Însă studiile spun că diferența respectivă nu are legătură cu talentul sau aptitudinile, ci cu entuziasmul, iar spre uimirea multora dintre noi, o persoană care are mai mult entuziasm, va ajunge să aibă și mai mult succes.

De asemenea, consider că, pentru a ne ridica gradul de entuziasm, este nevoie să străbatem următorii pași:

  • Interesul

Înainte de toate și înainte de a te gândi măcar la ce reprezintă succesul pentru tine, trebuie să ai o doză de interes și curiozitate. Cu alte cuvinte, dacă vrei să fii entuziast cu oamenii, trebuie înainte să-i cunoști și trebuie să-ți dorești să creezi o anumită conexiune cu ei. Dacă vrei să fii entuziast la locul de muncă, trebuie ca tot ceea ce faci să prezinte un interes pentru tine.

  • Cunoașterea

Foarte mulți oameni sunt doritori să-și creeze o cultură generală cât mai vastă care să aibă la bază cât mai multe subiecte, însă până nu învață despre toate aceste subiecte, nu au cum să-și dezvolte un entuziasm. Pe măsură ce acumulezi cunoștințe despre un subiect în care ești interesat, acesta creează condiția pentru un al treilea pas și anume credința.

  • Credința

Credința reprezintă acel moment în care transformi o simplă informație aflată la nivel academic în niște emoții. Acesta reprezintă pasul în care se crează, cu adevărat, entuziasmul. Nu este îndeajuns să cunoști câteva informații despre ceva anume, ci trebuie să și crezi.

Problema stă în faptul că marea majoritate a oamenilor așteaptă ca entuziasmul să pice din cer. Din păcate, entuziasmul nu apare dintr-o dată, ci acesta trebuie creat, iar oamenii ar trebui să privească toată această treabă cu mai multă responsabilitate. Este, probabil, cel mai important pas în ceea ce privește împlinirea visurilor și „obținerea” unui viitor cât mai strălucit.

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.