MEREU UN OPTIMIST

Mă numesc David, sunt copywriter, full-stack digital strategist și coach pentru atingerea obiectivelor, iar o bună parte din timp mi-l aloc dezvoltării oamenilor și a companiilor – în special start-upuri.

Oricât de pompos ar putea suna asta, despre mine trebuie să știi un lucru: sunt un optimist și în tot ceea ce fac pun măcar un gram din optimismul pe care îl trăiesc.

De-a lungul anilor am experimentat tot felul de lucruri, de la alergat până la vorbit în public, de la scris cărți până la actorie, de la freelancing până la dușuri reci. Și pot spune că pentru mine obiectivele și termenele limită reprezintă elemente cheie în dezvoltarea dincolo de zona de confort.

Mă inspiră oamenii care sunt disciplinați, tocmai pentru că eu nu sunt. Am învățat să lucrez într-un haos controlat și consider că felul în care reușesc să fac lucrurile să funcționeze are la bază mult pragmatism și fantastic de puțină teorie.

În rest, sunt dislexic și asta mă face să cred că viața e mai mult decât cuvinte iar pasiunea pe care oamenii o pun în acțiunile lor creează, de fapt, povești cu care sufletul, mintea și corpul rezonează.

David m-a impresionat întotdeauna cu spiritul său antreprenorial. Proiectele pe care le-a dezvoltat sunt coerente și aliniate la nevoile actuale ale pieței. Entuziasmul său este înțepător și instrumentele de lucru pe care le utilizează sunt eficiente și ușor de implementat. Este o plăcere să lucrez cu el, admir profesionalismul cu care își face treaba.

Cristian Alexandru Toaxen • Sales Training Team Coordinator la Provident Financial Romania

Cine nu l-a cunoscut pe David încă, ar fi bine să o faca. Nu sunt cuvinte mari. Este unul dintre puținii oameni care au zâmbetul pe buze într-o lume prezentă, cel puțin bizară. Încă de la început am apreciat la el sinceritatea, inteligența, optimismul și pasiunea pentru sport.

Spirit fresh și pozitiv, David iubește mult oamenii. Pe lângă pasiunea de a comunica și de a scrie, el vede o misiune în a direcționa mentalități diverse pe un drum benefic și adevarat pentru fiecare iar pentru asta, îl apreciez. You rock David, you’re a really cool guy!

Ioana Adelina Boroș • Artist & illustrator

L-am cunoscut pe David cu totul întâmplător, atunci când din dorința de a-mi face un blog, el a fost singurul care s-a oferit să mă ajute. La fel, el a fost cu ideea transformării unui race report într-o carte și tot el m-a ajutat să-i creionez structura. Și a făcut-o total necondiționat și dezinteresat, pe timpul lui și utilizând propriile-i resurse. Cam ăsta-i David: un tip care-ți sare în ajutor fără a-i cere asta și fără a pretinde nimic în schimb. David are însă idei și nu doar atât. El creionează în jurul unei idei, un plan minuțios pe care apoi îl aplică cu tenacitate. Mă bucur sincer că l-am cunoscut.

Vlad Tănase • Runner, triathlete, fundraiser

CURAJ

Curajul adevărat merge mână în mănă cu nebunia. Curajul de a alege viața pe care îți dorești să o trăiești și nebunia de a înainta împotriva regulilor societății astfel încât să îți creezi propria realitate.

LIBERTATE

Libertatea de a fi cine îți dorești atunci când îți dorești, combinată cu abilitatea de a avea un venit fără a fi legat de un anumit loc. Pe scurt, independență personalizată.

PASIUNE

Dorința arzătoare de a face un anumit lucru și capacitatea de a lua ceva și a-l transforma într-o pasiune în timp ce-l umpli de entuziasm. O viață pasionată este o viață trăită fără efort.

OPTIMISM

Lucrurile pot fi îmbunătățite însă cei care devin mai buni suntem noi, oamenii. Iar optimismul este chiea care pornește motorul ce definește atitudinea în situațiile neașteptate și neplăcute.

CE AM FĂCUT PÂNĂ ACUM

Consider că pentru mine aventurile personale și profesionale au puncte comune, iar ambele au început undeva în anul 2009, când aveam 18 ani. O să încerc să păstrez lucrurile cât mai pe scurt și să menționez lucruri la care mă uit întrecut și cu care sunt foarte mulțumit.

 • Am scris șapte cărți – toate disponibile pe pagina cărților;
 • În 2009 am început să scriu, pornind de la exprimarea unor frustrări pe un blog ascuns de lume, și am ajuns la a ajuta companiile să își vândă produsele și serviciile;
 • Am alergat un maraton, semi-maraton și ultra maraton (în ordinea acesta) și am strâns fonduri pentru diverse cauze – primele două în București, ultra-maratonul pe Transfăgărășan (64 km);
 • Am vorbit în public la evenimente precum TEDxYouth sau 11even Experiences în fața a peste 200 de oameni și am organizat ateliere de dezvoltare personală;
 • În 2017 mi-am setat câte o provocare pentru fiecare lună și am avut rezultate precum 250 de km alergați, 90 de minute de dușuri reci, 2700 de genuflexiuni și multe altele.

CU CE MĂ OCUP ACUM

Continuând în direcția lucrurilor anterior menționate, în momentul de față mă ocup de următoarele:

 • Fac coaching/mentoring cu antreprenori și îi ajut să depășească obstacolele aventurii lor antreprenoriale;
 • Dezvolt strategii de marketing digital și branding, conectate la obiective corporate, și ajut la implementarea acestora;
 • Conduc o agenție de copywriting și digital marketing, al cărui scop este să ajute companiile să ofere umanitate proiectelor lor;
 • Sport săptămânal – alergat și/sau exerciții;
 • Scriu articole pe acest blog.

CE AM ÎN PLAN PENTRU VIITORUL APROPIAT

Pentru următoarele 3-12 luni, lucrurile pe care îmi doresc să le fac îmi sunt destul de clare.

 • Să creez cursuri online;
 • Să călătoresc – două proiecte aici: unul de două săptămâni într-o croazieră pe ocean cu tot felul de digital nomads și altul de două luni într-o călătorie solo cu trenul prin Europa;
 • Să învăț să dansez Salsa și eventual să particip la un concurs de dans.