Recent, discutam cu un prieten despre un landing page căruia îi creasem conținutul.

Era despre public speaking și prietenul îmi recomanda să folosesc fraze precum „vorbitul în fața oamenilor te paralizează?” sau „te caci pe tine atunci când vorbești pe o scenă, în fața oamenilor?”.

Chiar dacă înțeleg impactul emoțional din spate, nu consider că aceste abordări sunt pozitive. Sunt atât de negative încât fac oamenii să simtă ceva negativ înainte să ajungă să vorbească în fața oamenilor. Și exact acest lucru încercam să evit.

Exact în acel moment am conștientizat două lucruri:

  • De obicei nu folosesc perspective negative pentru a face oamenii să acționeze;
  • Cred cu tărie că pot să fac oamenii să își schimbe perspectivele doar cu informație pozitivă.

De fapt, am început să mă gândesc serios la acest lucru și să mă îngrijorez că îmi poate afecta businessul.

Sunt copywriter și marea majoritate a muncii mele are legătură cu scrisul și livrarea emoțiilor prin text. Și pentru că marea majoritate a textelor de succes livrează emoție negativă cititorului, am început să mă îngrijorez.

Fuck that!

La fel de mult cum cineva nu își dorește să se simtă paralizat atunci când vorbește în fața oamenilor, la fel de mult consider că persoana respectivă vrea să se simtă binecuvântată în situația respectivă.

Mai mult de atât, continuând să mă gândesc la acest lucru, m-a făcut să îmi creez o listă de tipuri de oameni pe care îi vreau lângă mine pentru restul vieții.

  • Oameni pasionați;
  • Oameni care sunt dispuși să evolueze constant și muncesc pentru a avea parte de stilul de viață pe care și-l doresc;
  • Oameni care sunt deschiși la schimbare;
  • Oameni care nu aruncă cu rahat în viața mea.

Și da, consider că este atât de simplu. Tot ce trebuie să fac este să îmi păstrez mintea atentă la cele patru tipuri de oameni.

Oameni pasionați

Atunci când mă refer la oameni pasionați, nu mă refer doar la acei oameni care știu ce vor să facă cu viața lor.

A fi pasionat, din punctul meu de vedere, înseamnă a avea o cantitate fantastică de energie pe care o investești în ceea ce vrei să faci acum, în momentul prezent. Nu are nicio legătură cu a vrea să faci același lucru peste trei ani.

Mai mult de atât, a fi pasionat este un proiect de durată pe care trebuie să îl întreții pentru tot restul vieții.

Nu e ca și cum ești pasionat acum pentru că ai descoperit că îți place să pictezi – și pentru că ești pasionat acum vei fi și pentru restul vieții. Va trebui să te asiguri că cea mai puternică pasiune rămâne cu tine și este parte din viața ta pentru oricât de mult se poate.

Așadar, caut oameni care nu doar că sunt pasionați, însă care muncesc îndeajuns de mult pentru a rămâne pasionați.

Oameni care sunt dispuși să evolueze constant și muncesc pentru a avea parte de stilul de viață pe care și-l doresc

A fi pasionat nu este îndeajuns pentru că a avea o pasiune nu îți va oferi nicio siguranță.

Să trăiești viața pe care ți-o imaginezi necesită un anume venit lunar. Dacă pasiunea nu îți poate oferi venitul dorit, va trebui să îți îndrepți atenția către activități care te vor ajuta în această direcție. Și uite așa, ajungi să te concentrezi mai mult pe activități care nu sunt conectate la pasiunea ta.

Să muncești pentru a îți monetiza pasiunea este un lucru crucial dacă vrei să ai viața pe care ți-o dorești. Iar atunci când muncești îndeajuns de mult să rămâi pasionat, vei descoperi modalități prin care să faci bani din asta.

Așadar, caut oameni care sunt puternic focusați pe a face o carieră din pasiunea lor.

Oameni care sunt deschiși la schimbare

Este amuzant cum oamenii își doresc mereu o mai bună [______], însă marea majoritate nu sunt dispuși să facă ceva în direcția respectivă.

Mai trist decât amuzant este felul în care oamenii nici măcar nu sunt deschiși către schimbare, acesta fiind primul pas pe care ar trebui să îl faci. Fără el, oamenii nu se schimbă.

Dacă vrei să faci milioane de dolari, nu poți să îi faci dacă nu accepți faptul că poți să îi faci. Dacă vrei să alergi un maraton (42km), nu poți să alergi maratonul dacă nu accepți faptul că corpul tău poate să alerge atât de mult.

Acesta este primul pas. Iar oamenii trec pe lângă el sau în judecă foarte mult.

A fi capabil să îți setezi mintea pe ceea ce este pozitiv este ceea ce iubesc la oameni. Pentru că oamenii care sunt capabili să gândească pozitiv sunt oamenii care sunt pregătiți să facă o schimbare ce îi va ajuta să aibă parte de lucruri frumoase.

Așadar, caut oameni a căror gândire este atât de pozitivă încât pot muta un munte.

Oameni care nu aruncă cu rahat în viața mea

Nu vreau rahaturile tale, iar în caz că îți dorești să împărtășești te rog să te oprești.

Toți avem frustrări de care am făcut rost cu mult timp în urmă. Și toți încercăm să scăpăm de ele. Însă dacă le aruncăm în viețile altora, asta nu o să ajute la nimic.

Uite un exemplu simplu. Cineva a eșuat de fantastic de multe ori să facă ceva și consideră că este imposibil – va spune tuturor că este imposibil. Dacă ai eșuat de atât de multe ori și eșecul este tot ce ai înțeles, nu vreau să am parte de rahaturile tale în viața mea.

Uite un alt exemplu. Cineva a decis să îți ia un job (unul nașpa) doar pentru că oferă de două ori mai mulți bani decât media generală a joburilor. Însă este un job foarte stresant. Și se întoarce acasă după job și încep să țipe la familie doar pentru a scăpa de stres.

Dacă decizi să iei un job doar pentru bani însă te stresează fantastic, atunci nu arunca cu rahatul ăsta în viața mea.