Întotdeauna am fost interesat să îmi îmbunătățesc sănătatea mentală și probabil că și tu ești. Până la urmă, cine dorește să se simtă trist sau depresiv?

Însă este un lucru pe care oamenii nu îl fac. Oamenii nu își doresc să fie cu succes fericiți, ci doar câteodată fericiți.

Efortul exagerat pe care oamenii îl investesc în carierele lor

Oriunde te uiți, vei vedea oameni făcând ce pot ei mai bine pentru a deveni cel mai bun consultant, marketer, antreprenor sau orice altceva. Însă atunci când vine vorba de a deveni cu succes fericiți, oamenii nici măcar nu încearcă.

Știu că întotdeauna cariera a fost mai importantă ca fericirea, aspectul profesional al vieții mai important ca cel personal, banii mai importanți ca bucuriile, însă nu înseamnă că pacea interioară trebuie ignorată.

Cum se face că îți investești toată energia, timpul și resursele pentru a deveni cel mai bun în mediul tău de muncă, însă nu vrei să ai parte de niciun pic de succes când vine vorba de pacea interioară?

Se spune că este nevoie să muncești 10 ani, zi și noapte, pentru a deveni un antreprenor de succes. Ei bine, fericirea este aproape identică cu antreprenoriatul – trebuie să muncești 10 ani, zi și noapte, pentru a deveni o persoană fericită de succes.

Adesea, oamenii îți vor spune că nu poți fi fericit tot timpul.

Desigur, nu poți. Fericirea este o emoție, iar ca orice altă emoție nu o să fie prezentă în mod constant. De fapt, a fi fericit tot timpul este despre a știi cum să activezi fericirea atunci când ai nevoie de ea.

Rahatul oferit de cărțile de dezvoltare personală

Atunci când vine vorba de a fi fericit și a avea o pace interioară puternică, vei găsi tot felul de informații și exerciții în cărțile de dezvoltare personală.

Ei bine, tot ce găsești acolo este un rahat, nu? Nu, nu este. Acel rahat chiar funcționează, însă nu mereu.

Atunci când vine vorba de a deveni fericit sau de a face orice altă schimbare, oamenii fac două greșeli:

  1. Nu încearcă pentru îndeajuns de mult timp

Vorbeam anterior despre cum ar trebui să investești 10 ani pentru a deveni cu succes fericit. Marea majoritate a oamenilor nu sunt dispuși să investească nici măcar 30 de zile. Găsesc un exercițiu, îl fac de două – trei ori și asta e tot.

Cu siguranță că, dacă faci lucrurile astfel, nu vei avea rezultate. E ca și cum ai avea așteptarea să fii un bucătar fantastic după doar ce ai intrat în bucătărie pentru prima dată.

  1. Nu sunt îndeajuns de răbdători să găsească ceea ce funcționează pentru ei

Uite un număr: 32.409.543.532.756.435.

Citește-l tu, pentru că eu nu pot. Însă consider că acesta este numărul de exerciții de dezvoltare personală pe care le poți pune în practică pentru a schimba ceva la viața ta.

Vor funcționa toate? Desigur că nu!

Însă asta-i viața. Va trebui să descoperi lucrurile care funcționează pentru tine și să le păstrezi în viața ta.

Întorcându-mă la rahaturile oferite de cărțile de dezvoltare personală, pot spune că de fapt nu sunt rahaturi. Însă te cred când spui că sunt pentru că ai încercat doar de câteva ori și nu ai fost îndeajuns de norocos încât să le găsești pe acelea care funcționează pentru tine. Atât de leneș ești.

Așadar, dă-mi voie să clarific câteva lucruri pentru tine.

Dacă vrei să ai o stare de spirit decentă și să nu fii depresiv tot timpul, continuă să încerci. Și continuă să încerci până descoperi acele lucruri care funcționează pentru tine. Altfel, e doar pierdere de timp…