Orice ai face, fă-o în mod regulat.

În fiecare zi, 7 zile pe săptămână, 52 de săptămâni pe an! Fă-o în mod regulat și vei putea spune despre tine că ești de succes. Vei ajunge să fii pe acea parte a drumului unde rezultatele continuă să apară și vei putea folosi aceste rezultate pentru a îți genera o stare de bine care să te ajute să continui.

Fă-o în mod regulat atunci când te simți obosit sau când nu ai chef. Fă-o în mod regulat chiar și atunci când nu ai resursele necesare la dispoziție sau când suportul dorit nu este prezint. Fă-o oricum!

Viziune vs. obiective

Atunci când vine vorba de felul în care fac lucruri, sunt mai înclinat să îmi setez o viziune decât un obiectiv.

Nu mă înțelege greșit, am metodele mele de a seta și atinge obiective. Însă acestea sunt de cele mai multe ori o parte din viziune, astfel că viziunea are o importanță mai mare decât obiectivul pentru mine.

Atunci când vine vorba de setarea unei viziuni, aceasta nu este la fel de specifică precum obiectivul, însă este pe o durată mult mai mare de timp în viitor decât un obiectiv.

De exemplu, „vreau să construiesc un trib al optimiștilor ca o comunitate” este mai mult o viziune decât un obiectiv și poate să dureze tot restul vieții mele. În schimb, crearea unui canal de YouTube este un obiectiv ce face parte din viziunea respectivă.

Asigură-te că îți creezi un program

A face lucruri în mod regulat nu are nicio valoare dacă nu ai un program care să fie conectat la modul regulat.

Setează-ți că vrei să faci 20 de flotări în fiecare dimineață la ora 7. Setează-ți că vrei să pictezi în fiecare dimineață, imediat după ce ai făcut flotările, pentru 30 de minute. Setează-ți să iei o pauză imediat după ce ai terminat de pictat.

Și oricare ar fi lucrurile pe care ți le setezi, asigură-te că acestea fac parte dintr-un program pentru că acel program este nucleul activităților făcute în mod regulat. Altfel, s-ar putea să uiți câteva din activitățile pe care îți dorești să le faci – ni se întâmplă tuturor. Sau este posibil să inventezi o scuză – una destul de plauzibilă dacă ești o persoană inteligentă care încearcă să evite ceva anume.

Setează-l ca o rutină

Pentru foarte mult timp, am încercat să îmi îmbunătățesc sstilul de viață și să îmi creez câteva obiceiuri. Nu a funcționat așa cum mi-ar fi plăcut.

Unul din rezultatele pe care mi le-am dorit în urma creării obiceiurilor era să slăbesc. Așa că m-am decis să mănânc mai sănătos. Doar că mereu când încercam să evit mâncarea nesănătoasă, într-un fel sau altul ajungeam să o mănânc.

În schimb, am descoperit că atunci când îmi încep ziua cu exerciții fizice (chiar și 10 minute) și o termin cu o alergare scurtă, sunt mai aproape de a avea un stil de viață sănătos decât atunci când încerc să nu consum anumite mâncăruri.

Așa se pare că funcționează pentru mine.

Atunci când îmi setez o rutină și o respect în fiecare zi, aceasta îmi impactează întreaga zi, nu doar intervalele de timp în care rutina este prezentă.

Nu îi lăsa pe ceilalți să intervină, însă dă-le voie să se implice

Dacă îți setezi să faci ceva, asigură-te că ești singura persoană care setează regulile pentru ceea ce îți dorești să faci.

Dacă vrei să practici pian în fiecare dimineață pentru 30 de minute, însă ceilalți îți vor spune că nu este îndeajuns sau că este ideal să iei pauze la fiecare 30 de minute, nu îi asculta. Creează-ți propriile reguli.

Până la urmă, este felul în care tu te vezi în respectiva activitate. Și ghici ce? Tu ești singura persoană care contează atunci când faci lucruri de unul singur.

Astfel, nu îi lăsa pe ceilalți să intervină în programul tău. Însă îi poți lăsa să se implice, să se apuce să practice pian și să vă oferiți suport unul altuia.

Atunci când funcționează, nu încerca să îl îmbunătățești

La un moment dat, vei descoperi un proces care face lucrurile să funcționeze pentru tine.

Vei avea parte de rezultatele așteptate și vei simți că acela este felul în care trebuie să continui. Nu încerca să îmbunătățești ceva!

Nu pentru că situația nu s-ar putea îmbunătăți. Este posibil să se îmbunătățească considerabil. Însă, în același timp, este posibil să se înrăutățească considerabil. Însă fii sigur că va deveni mai complexă.

Dacă vrei să îmbunătățești felul în care faci activități în mod regulat, asigură-te că înainte de toate simplifici lucrurile. Apoi inovezi.