Ebook procrastinare

Cel mai practic ghid pentru procrastinatorul din tine

Descarcă GRATUIT ghidul care înlocuiește amânarea cu dezvoltarea.

01. Gânduri

Descarcă ghidul și scapă de procrastinare. Aceasta este partea în care tot ceea ce vezi, simți și auzi în prezent este legat de experiențele tale din trecut. Prin urmare, se formează gânduri care au loc întâmplător și spontan. Deci, poartă după tine o agendă pentru a-ți scrie toate gândurile pe care le ai.

02. Intensitatea informației

Când vine vorba de gândurile pe care le generezi, cu siguranță poți conștientiza gânduri care nu sunt foarte relevante. Scopul analizei intensității informației este conectat la cât de multă valoare au gândurile tale. Cu cât un gând are mai multă valoare, cu atât te poate ajuta mai mult. Pe scurt, înainte să ai o convingere puternică, ai parte de un gând valoros. Atunci când acel gând valoros este pus în practică în mod repetat, acesta devine o convingere puternică – fie pozitivă sau negativă.

03. Dorință

S-ar putea ca dorința să nu fie întotdeauna prezentă în viețile noastre. De asemenea, dorința nu este întotdeauna conectată la cât de valoros este un gând, ci mai degrabă la cât de mult ne dorim ceva anume în viețile noastre. Dacă reușești să conectezi o dorință la un gând valoros, atunci partea de cercetare de săptămâna următoare ar trebui să fie floare la ureche.

04. Research

Pentru a putea transforma gândurile în acțiuni, trebuie să devii practic. Nu este întotdeauna ușor – întregul proces ar putea fi epuizant. Procesul din spatele research-ului are o foarte mare legătură cu găsirea a cât mai multor informații despre ceea ce îți dorești să faci și să te asiguri că respectiva informație este specifică. Însă ea nu trebuie să fie și practică – va fi sarcina ta să transformi respectiva informație în activități practice conectate la gândul puternic ales. Acest pas al patrulea (RESEARCH) are legătură cu găsirea informațiilor care să te ajute să înaintezi către pasul următor.

05. Claritate

Atunci când ai terminat cu research-ul, organizează informația pe care ai găsit-o în cel mai simplu mod posibil. Creează categorii, folosește post-it-uri sau orice altceva consideri că te va ajuta să te organizezi cu ușurință. Imediat după ce ai terminat de organizat, ar trebui să ai parte de un sentiment de succes sau satisfacție. Dacă nu, s-ar putea să fii nevoit să începi din nou, cu primul pas, și să alegi un alt gând puternic. Însă nu te grăbi. Înainte de a șterge tot ce ai dezvoltat până acum, încearcă să înțelegi de ce sentimentul de succes lipsește. Te va ajuta să te înțelegi mai bine și va face ca drumul dincolo de procrastinare să fie mai ușor de parcurs.

Ebook procrastinare

Descarcă ghidul și învață cum să combați procrastinarea

Descoperă 11 pași strategici care îți oferă claritate asupra timpului tău.

06. Creează-ți planul

Acest plan nu reprezintă nimic mai mult decât o simplă organizare a tot ce ai făcut până acum. Cu cât devii mai specific în privința a ceea ce vrei să faci, cu atât acest plan va fi mai simplu de creat.

07. Efort

A avea un plan nu înseamnă neapărat că vei fi de succes. Iar a fi de succes probabil că este lucrul pe care îl cauți. Planul tău ar putea să aibă direcții diferite, cu un număr variat de pași și este responsabilitatea ta să depui efortul pentru a descoperi ce funcționează și ce nu. În cele din urmă vei deveni de succes. Este doar o chestiune de timp și de felul în care reușești să conectezi activitățile tale între ele.

08. Succes

Acesta este primul indicator că ești pe drumul cel bun și că abordezi o direcție care se potrivește nevoilor tale. Știi că este vorba de succes atunci când lucrul pe care dorești să îl atingi este, într-un fel sau altul, foarte clar și poate fi observat.

09. Claritate

Sentimentul din spatele clarității despre care vorbim acum este diferit de sentimentul din spatele clarității de la pasul al 5-lea. Acesta ar trebui să fie conectat la succesul pe care doar ce l-ai avut și la felul în care succesul te face să te simți. Dacă este un sentiment corect, atunci poți avansa. Dacă nu se simte ca și cum ar fi de succes sau nu se simte așa cum te așteptai, poți avansa înapoi la pasul 1.

10. Gânduri (pasul 1)
sau
Alege o direcție

A. Avansează înapoi la Gânduri (pasul 1). Întregul proces prin care ai trecut până acum nu trebuie refăcut. Doar alege un alt gând valoros în privința căruia îți dorești să devii practic și apasă butonul de reset. Doar fii răbdător.

B. Alege o direcție. Există trei tipuri importante de direcții atunci când vine vorba de ceva pe care îl consideri de succes. Poți să îl monetizezi, poți să îl adaugi stilului tău de viață sau poți să îi ajuți pe ceilalți cu el. Desigur, toate aceste direcții au puncte comune, însă trebuie să îl alegi pe acela care are cea mai mare prioritate pentru tine.

11. Crearea planului

Acest pas este mai mult o revizuire decât un nou proces de construire.

Ebook procrastinare

Descarcă ghidul cu 11 pași strategici pentru depășirea procrastinării

Învață cum să treci dincolo de procrastinare și să nu mai pierzi niciodată timpul.