Published On: 08/09/20214.6 min read

Momentul prezent este singurul lucru pe care îl ai. Acum, mâine sau peste 10 ani, singurul lucru pe care îl vei avea va fi întotdeauna momentul prezent.

Este ceva ce mă străduiesc să înțeleg de ceva vreme, dar totul se întâmplă în momentul prezent. Orice altceva este o iluzie.

Este o iluzie când decizi să mergi la o întâlnire și începi să îți faci griji cu privire la modul în care vei arăta, la ce vei vorbi și așa mai departe.

Este o iluzie când îți amintești de ultimul moment în care ai aplicat pentru un loc de muncă și ai eșuat pentru că ți-au spus că nu ești pregătit.

Este o iluzie când vrei să schimbi ceva la tine astăzi, dar crezi că vei avea resursele potrivite undeva în viitorul apropiat.

Totul se rezumă la ceea ce faci astăzi, chiar acum, chiar în acest moment. Orice altceva este doar energie irosită. Orice altceva este doar o dorință pentru ceva ce ți-ai dori să ai. Orice altceva ești doar tu găsind scuze pentru a nu face lucrurile în momentul prezent.

Momentul prezent este definit de acțiuni

A trăi în momentul prezent înseamnă a face ceva și este diferit de a te gândi la momentul prezent sau a simți momentul prezent.

Dacă vrei să mănânci ceva, gătitul sau comanda mâncării ar fi legat de a trăi în momentul prezent. Să te gândești la ce vei mânca sau să te simți trist pentru că nu vei mânca ceva nu are nicio legătură cu momentul prezent.

Momentul prezent și acțiunile din spatele acestuia sunt atât de importante încât sunt conectate la tot.

Dacă vrei să slăbești, vei pierde în greutate dacă faci acum exercițiile necesare pentru a slăbi. Dacă nu le faci chiar acum, la polul opus al acțiunlor tale se află amânarea acestora. Nu există cale de mijloc. Fie o faci, fie o amâni pentru un viitor care nu este niciodată clar.

Amânarea este una dintre cele mai mari iluzii pe care le știi, deoarece crezi că ceva care se poate întâmpla acum, se va întâmpla cu siguranță în viitor, ceea ce nu este deloc adevărat. Dacă nu o faci acum, cum vei avea certitudinea că o vei face în viitor?

Nu o vei face pentru că nu există nicio certitudine când vine vorba de viitor. Pentru că tot ce ai este momentul prezent și acțiunea se întâmplă doar în momentul prezent.

Așteptarea miracolului este modul în care îți bați joc de momentul prezent

Luarea unor decizii care nu sunt în interesul tău și să te gândești la modul în care alții vor înțelege decizia ta duce la o viață conectată la un viitor imposibil.

A-ți trăi viața pe baza a ceea ce își doresc ceilalți de la tine este ca și cum ai mânca numai când altora le este foame. Nu vei ajunge niciodată să te bucuri de mâncare și niciodată nu vei putea să te hrănești corect. Dar îți spui că va veni un moment în care vei mânca ori de câte ori îți va fi foame și nu vei mai depinde de ceilalți.

Prostii!

Nu există nicio versiune viitoare în care să faci ce trebuie să faci dacă azi nu faci ce trebuie. Versiunea viitoare care speri să devii nu este atât de departe. De fapt, este atât de aproape de tine încât o poți vedea în oglindă. Dar atâta timp cât crezi că ceea ce vrei să devii se va întâmpla doar în viitor, atunci nu vei putea niciodată să fii acea versiune a ta.

Partea mai puțin bună a unui viitor mai bun

Atâta timp cât mintea ta este alimentată doar de ideea unui viitor mai bun, viitorul pe care îl aștepți nu va veni niciodată.

Dacă te aștepti să poți alerga un maraton anul viitor pe vremea asta și nu faci nimic în acest sens în momentul prezent, nu va exista niciun maraton.

Dacă te aștepti să ai afacerea pe care o dorești și nu faci nimic în acest sens în momentul prezent, nu va exista nicio afacere.

Spunându-ți mereu că „anul viitor va fi mai bun”, te va face să fii atent doar la un viitor care poate să nu existe niciodată. Mai mult decât atât, atunci când faci asta, îți spui că orice vrei va veni doar mai târziu în viața ta. Deși pentru a avea lucrurile pe care le dorești uneori este nevoie de răbdare, este crucial să faci ceva în acest sens în momentul prezent.

Dacă nu faci niciodată ceva astăzi, nu vei ajunge niciodată să ai ceva mâine. La urma urmei, mâine nu este altceva decât un azi diferit.

Atâta timp cât doar speri la un viitor mai bun, dar nu faci nimic în acest sens astăzi, nu vei ajunge niciodată să trăiești acel viitor mai bun. În schimb, singurul lucru pe care îl faci este să creezi iluzia unui viitor mai bun, iar acea iluzie va fi singurul lucru real din viața ta.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.