Published On: 07/07/20203.6 min read

Dacă ești capabil să continui și să ai încredere în proces, chiar dacă nu vezi niciun rezultat, vei putea găsi ceea ce majoritatea oamenilor nu obțin niciodată.

Dacă nu poți vedea rezultate, nu înseamnă că acestea nu există. Însă pun pariu că există momente în care nu vezi rezultatul și nu te stresezi din cauza asta.

Imaginează-ți că îți cumperi o floare. Dacă o uzi în fiecare zi, în câteva săptămâni sau luni va crește și vei putea vedea rezultatele. Dar până când nu va ajunge la maturitate, nu vei săpa în jurul său sau nu vei încerca să schimbi ceva în legătură cu asta. Continui să o uzi pentru că știi că va crește.

Același lucru nu se întâmplă atunci când vrei să înveți ceva nou sau când vrei să schimbi ceva în viața ta.

Dacă îți propui să înveți copywriting și nici măcar nu știi ce este cu adevărat copywritingul, atunci te vei stresa și vei investi mai multă energie în a afla ce nu funcționează în loc să fii consistent cu procesul de învățare.

Și mai mult, vei începe să-ți faci griji ca un nebun când vei dori să schimbi ceva în viața ta și nu vei vedea rezultatele imediat.

Când vine vorba de udarea unei plante, știi că în cele din urmă va crește, nu? Dar când vine vorba de udarea propriei persoane, unde dispare convingerea că în cele din urmă vei crește?

Ai încredere în proces și încetează să analizezi fiecare moment al vieții

Să trecem puțin de la udarea plantelor la a găti ceva.

Când îți stabilești că vrei să faci un tort delicios, nu guști fiecare ingredient și decizi dacă tortul va fi delicios pe baza gustului fiecărui ingredient în parte. La urma urmei, nu mănânci bicarbonat de sodiu și făină și judeci tortul în acest sens.

Dar când vorbim despre viață și experiențele noastre, facem exact opusul. Analizăm fiecare moment al vieții noastre și decidem dacă viața noastră este delicioasă sau nu pe baza fiecărei experiențe pe care o avem.

Este recomandat să gândești mai puțin în astfel de situații.

Cu cât analizezi mai mult fiecare moment al vieții tale, cu atât vei putea gusta mai puțin rezultatul final. Dacă tot mănânci bicarbonat de sodiu și făină, te vei obișnui cu gustul prost și vei crede că asta ar trebui să mănânci.

Acestea fiind spuse, lasă viața să se întâmple pentru că se întâmplă pentru tine. Dar dacă analizezi tot ce îți poate oferi viața …

Dacă ai suficientă răbdare, în cele din urmă vei primi prăjitura delicioasă

În urmă câteva luni, am ajutat pe cineva să învețe social media marketing.

Timp de două luni, în fiecare zi, am avut un apel Skype timp de 15 până la 60 de minute și ofeream feedback despre două lucruri: modul în care sunt scrise postările pe Facebook și modul în care sunt alese imaginile pentru respectivele postări.

Procesul a fost destul de simplu, dar a fost destul de simplu doar pentru mine.

Dacă ești începător și începi fără experiență anterioară, vei simți că nu știi ce faci, chiar dacă s-ar putea să fii pe drumul cel bun sau chiar dacă primești îndrumări.

Sentimentul că nu știi ce faci este mai puternic decât oricine va îți spune „continuă să faci asta, ești pe drumul cel bun”. Și de asta ar trebui să fii conștient.

Acest sentiment, de cele mai multe ori, nu are nicio legătură cu ceea ce încerci să înveți sau să schimbi. În majoritatea cazurilor, sentimentul respectiv este legat de experiențele tale din trecut.

Și depinde doar de tine să ai încredere în proces.

Dacă ți-ai făcut temele și știi că faci ceea ce trebuie, fie că înveți ceva, fie că încerci să schimbi ceva, atunci ai încredere în proces.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.