Published On: 30/05/20204.1 min read

Viața înseamnă eșec și este făcută din eșec la fel de mult cum o pictură este făcută din culori.

Majoritatea oamenilor nu vor să eșueze. Dar este ca și cum ai admira o pictură fără a-i observa culorile.

Majoritatea oamenilor eșuează și le este atât de teamă de un posibil eșec, încât decid să nu mai eșueze niciodată. Dar nu își dau seama că, atunci când încetează să dea greș, înceteză să își trăiască viața.

Vezi tu, cu fiecare experiență pe care o ai, există eșec și există reușită. Da, reușești și eșuezi în același timp. Și nu vorbesc despre rezultatul final al experienței tale – vorbesc despre experiența în sine și despre fiecare pas pe care îl faci în interiorul acelei experiențe.

Uneori, viața devine atât de grea încât decizi că nu mai vrei să mai dai greș. Cu alte cuvinte, îți stabilești că îți vei îmbrățișa zona de confort. Și că vei rămâne acolo pentru totdeauna…

Drumul spre succes nu este o linie dreaptă

Este trist, dar majoritatea oamenilor se așteaptă să meargă pe o linie dreaptă pentru a avea succes.

Drumul spre succes nu va fi niciodată o linie dreaptă.

Va trebui să experimentezi viața pentru a avea succes în viață. În caz contrar, este ca și cum ai încerca să pictezi o capodoperă folosind doar o culoare, fără umbre sau pete deschise/întunecate.

Din punctul meu de vedere, viața înseamnă eșec și consider că drumul spre succes arată așa:

Drum către succes

Ești bulina neagră din stânga, iar succesul pe care îl cauți este undeva la mijloc – bulina albastră.

Pentru fiecare persoană de pe planeta asta, succesul este diferit. Dar drumul, metaforic vorbind, este așa cum l-am reprezentat mai sus. Nimeni nu merge pe o linie dreaptă și vom avea cu toții momente de eșec și realizări. La fel de mult, vom evita cu toții momente de eșec și chiar și reușite.

Nu poți doar să dai greș și nu poți doar să ai succes. Dar vei ajunge să te simți mulțumit dacă vei învăța cum să faci față eșecului și cum să te bucuri de reușitele tale.

În acest moment, viața ta poate fi reprezentată printr-o bulină verde sau roșie. Sau este posibil să te afli între eșec și reușită. Chiar nu contează.

În schimb, ce contează cu adevărat este modul în care definești succesul și cât de mult te poți concentra asupra acestuia, indiferent de culoarea bulinei tale.

Majoritatea oamenilor se opresc la prima bulină roșie

În reprezentarea noastră vizuală a drumului către succes, prima bulină este una roșie, urmată de trei verzi și apoi de alte trei roșii. Am făcut asta la întâmplare.

Majoritatea oamenilor se opresc la prima bulină roșie și apoi renunță.

Sunt atât de mulți oameni care decid să-și urmeze pasiunea și renunță atât de repede încât se simte ca și când nu au încercat niciodată.

Dar majoritatea oamenilor nu se opresc pentru că eșuează. Se opresc din cauza a ceea ce ei și oamenii din viața lor cred despre eșecurile lor. Asta este cea mai tristă parte.

Majoritatea oamenilor văd eșecul ca fiind sfârșitul a ceva și îl tratează ca și cum ar trebui să-și încheie călătoria. În schimb, eșecul înseamnă mai mult o pauză în care trebuie să te oprești pentru o secundă și să analizezi experiența pe care ai avut-o până în acel moment. Apoi ajustezi și continui.

Prezicerea bulinelor verzi sau roșii

Există oameni care încearcă să prezică următoarea bulină verde. Cei deștepți încearcă să prezică și următoarea bulină roșie.

Dar nu așa ar trebui trăită viața.

Dacă încerci în mod constant să faci totul să funcționeze (cauți bulina verde) sau încerci să eviți eșecul (cauți bulina roșie), atunci nu vei construi niciodată nimic remarcabil.

Riscă! Fă ceva ce crezi că este bun pentru tine și pentru cei din jur și îmbrățișează orice vine.

Bulină verde, bulină roșie, cui îi pasă? Oricum viața înseamnă eșec.

Ei bine, celor cărora le este frică de eșec le pasă. Și le pasă atât de mult încât singura abilitate pe care și-o îmbunătățesc este oferirea de sfaturi.

Indiferent de culoarea bulinei tale actuale, asigură-te că continui și că rămâi concentrat pe cea albastră. Nu vei ajunge niciodată la ea dacă renunți.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.