Published On: 12/01/20204.4 min read

Să știi cum să te simți bine în pielea ta e greu și de obicei se întâmplă într-o manieră condiționată.

Te simți bine în pielea ta când îți cumperi un produs nou. Te simți bine când mănânci acel hamburger delicios. Te simți bine când asculți o anumită melodie. Te simți bine când ești înconjurat de prieteni.

Unele dintre aceste exemple sunt pozitive deoarece, de exemplu, e recomandat să te simți bine atunci când ești în preajma prietenilor tăi. Dar ce se întâmplă când prietenii tăi nu sunt acolo? Ce se întâmplă când schimbi orașul sau când prietenii tăi sunt prea ocupați ca să te vadă timp de o lună?

Asta-i partea interesantă. În timp ce societatea ne spune să ne simțim bine când se întâmplă X, s-ar putea să ajungem să nu ne simțim deloc bine dacă X nu se întâmplă. Prin urmare, este important să înveți cum să te simți bine în pielea ta atunci când nu se întâmplă nimic în viața ta.

Cum ar fi să te simți bine în pielea ta indiferent de ce s-ar întâmpla?

Ești fără loc de muncă și nu ai trecut de niciunul din ultimele 5 interviuri la care ai fost. Toți prietenii tăi sunt plecați din oraș în următoarele două săptămâni. Nu ai pasiuni și nu știi ce să faci cu timpul și energia ta. Nu mai poți mânca la restaurantul tău preferat pentru că te-ai îmbolnăvit ultima dată când ai mâncat acolo.

Situațiile ar putea continua. Și pot deveni din ce în ce mai rele. Dar dacă …

Ce se întâmplă dacă, în ciuda tuturor acestor lucruri, te-ai putea simți bine cu tine însuți?

Să te simți bine cu tine însuți …

Tu însuți …

Tu și fericirea ta nu ar trebui să aibă nicio legătură cu nimic din exterior. Prietenii tăi, mâncarea pe care o mănânci, slujba ta. Toate acestea nu ar trebui să fie decisive pentru modul în care te simți în pielea ta. Da, sunt părți importante din viața pe care o trăiești, dar ar trebui să te simți bine fie că le ai, fie că nu.

Nu mă înțelege greșit. A avea o slujbă în care faci ceea ce îți place este minunat. A avea prieteni care apreciază aceleași lucruri pe care tu le apreciezi este, de asemenea, minunat. Să-ți permiți lucrurile pe care ți le dorești este și mai bine. Dar nu ar trebui să te simți altfel decât grozav atunci când lucrurile ăstea nu fac parte din viața ta.

Dacă te simți bine în pielea ta când situația este rea, lucrurile se vor îmbunătăți

Dacă situația este proastă și începi să simți emoții negative, emoțiile negative îți vor distruge perspectivele, blocând orice energie pe care corpul tău o poate genera, astfel încât să poți construi o viață mai bună.

În timp ce visarea la o viață mai bună face parte dintr-o viziune, a avea o viață mai bună face parte dintr-un proces. Înainte de a putea începe să îți construiești o viață mai bună și să te implici în proces, trebuie să te simți bine în pielea ta.

Îți amintești ultima dată când ai plâns?

Pun pariu că ai fost atât de afectat emoțional încât nu te puteai gândi la altceva decât la chestia sau persoana care te-a făcut să plângi.

A fi capabil să te gândești coerent la acea viață mai bună la care visezi este vital, însă nu poți gândi coerent atunci când nu te simți bine în pielea ta. Când te afli într-o situație în care te poți gândi clar la viața mai bună pe care o dorești, te poți concentra asupra acțiunilor care te vor duce acolo.

De aceea, atunci când situația este rea, este important să ai claritate în gândire și să nu lași procesul de gândire afectat de emoții negative.

Să ai claritate e important

Știi cine ești? Știi unde vrei să mergi? Mai important, aceste lucruri sunt clare pentru tine?

Când aceste lucruri îți sunt clare, nimic nu te poate opri. De fapt, când știi cine ești și unde vrei să mergi și vei întâlni o situație neplăcută, mintea ta nu va mai fi dezordonată.

De obicei, dacă emoțiile negative schimbă gândurile pozitive în negative înseamnă că gândurile pozitive nu sunt suficient de clare sau de puternice pentru a-și păstra structura de bază.

Prin urmare, dacă vrei să te simți întotdeauna bine în pielea ta, asigură-te că ai claritate. Asigură-te că îți este clar cine ești și unde vrei să mergi.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.