Published On: 25/08/20194.3 min read

Pentru a găsi oamenii potriviți, trebuie să îți cunoști nevoile și să fii conștient de care sunt nevoile tale. Începe de acolo.

De exemplu, dacă una din nevoile tale principale este să construiești un business, atunci ar trebui să descrii mai precis această nevoie și să încerci să găsești oameni care se pliază pe nevoia ta.

În business, ai nevoie de un contabil, un avocat, un om de marketing, unul de vânzări, și așa mai departe. Va trebui să găsești oameni care să se potrivească acestor roluri. În această situație, este clar ce trebuie să faci pentru a avea un business pentru că sunt toate aceste roluri care (dacă găsești oamenii potriviți) vor ajuta businessul să crească.

Același lucru nu funcționează când vine vorba de viața personală pentru că există două roluri pe care oricare din noi trebuie să ne pliem: rolul de prieten și rolul de iubit. Acestea sunt cele mai importante roluri pentru că suntem creaturi sociale și avem nevoie de cele două roluri în viața noastră.

Când vorbim de prieteni și relații intime, lucrurile devin mai complicate pentru că rolul de prieten ar trebui să se plieze pe câteva nevoi specifice. Desigur, îți dorești ca prietenii tăi să fie de încredere, suportivi, și așa mai departe. Însă e mai mult de atât.

Dă-mi voie să mă repet: totul are legătură cu a ști ce vrei și a găsi oamenii potriviți, capabili să se plieze pe nevoile tale.

Ăsta-i primul lucru – să ai oamenii potriviți în viața ta. Însă adesea se întâmplă să nu avem oamenii potriviți în viața noastră și cred că din cauza asta avem mai mult de unul sau doi prieteni.

O singură persoană nu ne poate satisface toate nevoile. Ar fi fantastic, însă oamenii sunt atât de diferiți încât nu se poate întâmpla.

Avem 1-2 prieteni cu care călătorim. Avem alți 1-2 prieteni cu care socializăm și ieșim la bere. Avem încă 1-2 prieteni cu care dezvoltăm proiecte. Mai avem prieteni cu care jucăm fotbal. Și lista poate continua…

Având în vedere aceste lucruri, avem prieteni diferiți pentru nevoi diferite și nu prea avem cum să legăm lucrurile între ele. De exemplu, prietenii cu care joci fotbal probabil că nu sunt prietenii cu care călătorești pentru că cei cu care joci fotbal nu sunt interesați de călătorii.

Astfel, consider că e foarte dificil să găsești acea persoană care ar trebui să facă parte din viața ta intimă (iubitul sau iubita) pentru că aceștia ar trebui să se plieze pe cele mai multe nevoi ale tale.

Relația ideală ar fi cu cineva cu care să poți călători, construi proiecte, conduce o afacere, sau oricare ar fi lucrurile de care ești interesat și oricare ar fi nevoile pe care le ai. Până la urmă, este despre cum petreceți timp împreună, nu? Cu cât aveți mai multe lucruri în comun și cu cât vă puteți ajuta mai mult, cu atât mai mult veți putea construi ceva împreună și să numiți asta o relație.

Pentru a concluziona, consider că a găsi oamenii potriviți pentru nevoile tale are legătură cu a ști care îți sunt nevoile și apoi cu a fi capabil să găsești oameni specifici care să se plieze pe nevoile respective. În același timp, fără să forțezi pe cineva să se plieze pe nevoile tale.

Unde găsești oamenii potriviți pentru nevoile tale?

Asta-i cea mai ușoară parte.

Cea mai dificilă parte este să-i alegi și să te decizi că o persoană este potrivită pentru tine.

Așadar, unde găsești oamenii potriviți?

Îi găsești la evenimente sociale și prin intermediul oamenilor pe care îi cunoști deja. Dacă vrei să cunoști oameni care sunt interesați să călătorească, poți merge la o conferință despre călătorii și astfel să cunoști oameni care au aceleași interese ca ale tale. Sau dacă vrei să găsești oameni cu care să mergi la concerte, fix la concerte ar trebui să mergi.

Posibil să fie dificil la început pentru că s-ar putea să fii nevoit să faci lucrurile singur. Dacă nu vrei să faci lucrurile singur, ai putea să rogi un prieten să meargă cu tine. Însă există riscul ca acesta să nu vrea, iar tu să forțezi prietenia respectivă să fie altceva decât este.

Cea mai dificilă parte este să convingi pe cineva să se plieze pe una din nevoile tale pentru că, de fapt, le ceri să se schimbe – să fie altfel decât sunt. Și cu cât pui mai multă presiune pe ei, cu atât vei încerca mai mult să-i schimbi.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.