Published On: 30/07/20194.2 min read

Momentul prezent, chiar această secundă, este cel mai important pentru noi.

Este ceea ce ai și este singurul lucru pe care-l ai. Orice altceva face parte din trecutul tău și reprezintă doar o conexiune către trecutul tău. Nimic mai mult.

Momentul prezent de care ai parte acum poate întotdeauna să plece. Poate întotdeauna să devină mai bun sau mai rău. Poate întotdeauna să fie împărtășit sau petrecut în singurătate.

Factorul dinamic al momentului prezent este ce îl face atât de prețios și, în același timp, atât de dorit. Toți vrem să avem lucrurile pe care ni le dorim în momentul prezent. Vrem să fim bogați acum. Vrem să știm lucruri acum.

În schimb, ar trebui să ne bucurăm de momentul prezent cu lucrurile pe care acesta le are de oferit, nu cu ceea ce ne așteptăm să avem în momentul prezent.

Fii conștient de lucrurile pe care le ai și de lucrurile pe care crezi că ar trebui să le ai

Crezi că știi ce ai însă tot ceea ce știi sunt lucrurile de care ești conștient. Și nu poți fi conștient de totul – dacă ar fi așa, subconștientul tău nu ar mai fi bun de nimic.

Știi că ai un laptop, calculator sau smartphone, pentru că îl folosești pentru a citi textul ăsta. Știi că ai haine pentru că le folosești chiar acum. Și lista poate continua. Însă unde se oprește? Unde încetezi să fii conștient cu privire la lucrurile pe care le ai?

Asta-i o întrebare la care m-am tot gândit în ultima perioadă și mă ajută să realizez că, în marea majoritate a timpului, sunt orb.

Chiar dacă lumea poate fi un loc periculos și rău, eu trăiesc într-un mediu sigur. Chiar dacă sunt momente în care banii sunt puțini, am avut mereu ce să mănânc și am putut să fac majoritatea lucrurilor pe care am vrut să le fac.

Însă a fi conștient de momentul prezent este dificil. Însă oricât de dificil ar fi, este important. La fel de important ca a fi conștient de lucrurile pe care crezi că ar trebui să le ai.

Pentru foarte mult timp, am crezut că trebuie să trăiesc într-un alt oraș. Și am vrut atât de mult lucrul ăsta încât am fost atât de aproape de a mă muta într-un oraș unde trebuia să plătesc chirie, să cheltuiesc mai mulți bani pe mâncare, să petrec mai mult timp mergând dintr-un loc în altul, și așa mai departe. Și voiam asta doar pentru că în orașul în care trăiesc sunt câteva lucruri de care nu am parte.

Mi-am dat seama că cu cât îmi doresc mai mult să mă mut în alt oraș, cu atât ajung să pierd mai mult din lucrurile pe care le am și de care am nevoie. De exemplu, când ies la o alergare, am un parc unde alerg la mai puțin de 200 de metri de mine. Când vreau să cumpăr mâncare, nu trebuie să merg mai mult de 5 minute pentru a ajunge la magazin.

Ce încerc să spun este că trăiesc o viață în care am nu am nevoie de multe lucruri. Și multe din lucrurile de care am nevoie îmi sunt ușor accesibile. Asta mă face să mă gândesc că momentul prezent are mai multă putere decât a avut până acum.

Fii conștient de eforturile tale din trecut, însă nu te limita la ele

Nu te concentra pe rezultatele tale, ci pe cine devii. În felul acesta, vei putea să te iubești și să devii conștient de evoluția ta fără a o conecta la un număr sau o reușită.

Consider că e foarte important să te cunoști.

A te cunoaște îți oferă claritate în cel mai important moment: în momentul prezent. Atunci când te cunoști, îți cunoști punctele forte și slăbiciunile, știi ce poți face și ce nu, știi unde îți sunt limitele și cum să le depășești.

Pentru foarte mult timp nu am fost în stare să găsesc clienți și să am un venit decent. Din cauza asta, nu am avut rezultate. Și pentru că nu aveam rezultate, nu am mai avut încredere în mine și eventual am ajuns să-mi pierd toată încrederea pe care mi-o acordam.

Știam că eram bun la ce făceam, însă rezultatele din acea perioadă îmi spuneau o altă poveste.

A trebuit să mă lupt și să aloc foarte mult efort pentru a-mi reveni. În tot acel proces, a trebuit să renunț la câteva convingeri și să-mi creez unele noi. A fost dificil însă am realizat că cine sunt în momentul prezent e uneori diferit de rezultatele pe care le am.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.