Published On: 08/04/20194.1 min read

Orice ai face, fă-o în mod regulat.

În fiecare zi, 7 zile pe săptămână, 52 de săptămâni pe an. Fă-o în mod regulat și vei găsi succesul pe care îl cauți.

Fă lucrurile în mod regulat atunci când te simțiți obosit sau chiar și atunci când nu ai chef să o faci. Fă-o în mod regulat, chiar și atunci când nu ai resursele necesare sau când lipsește ajutorul de care ai nevoie. Fă-o oricum!

Viziune vs. obiective

Atunci când vine vorba despre modul în care îmi propun să fac lucruri, adesea îmi setez mai mult o viziune decât un obiectiv.

Nu mă înțelege greșit, și eu am modalitățile mele de a-mi seta obiective. Dar obiectivele fac, de obicei, parte dintr-o viziune. Prin urmare, viziunile sunt mai importante pentru mine decât obiectivele.

Când vine vorba de stabilirea unei viziuni, nu o definesc la fel de specifică pe cât poate fi un obiectiv, însă o definesc mai în viitor decât un obiectiv.

De exemplu, „Vreau să construiesc un trib de optimiști ca o comunitate imensă” este mai mult o viziune decât un scop și poate dura pentru restul zilelor mele. În schimb, setarea unui canal YouTube este o parte a obiectivului acestei viziuni.

Ceea ce fac în fiecare zi, pentru tot restul vieții mele, spre construirea acelei comunități, are de-a face cu acțiunile care se întâmplă în mod regulat.

Asigură-te că îți creezi un program

A face lucruri în mod regulat nu are valoare dacă nu ai un program conectat direct la acesta.

Stabilește-ți că vrei să faci 20 de flotări în fiecare dimineață la 7 dimineața. Stabilește-ți că vrei să pictezi în fiecare dimineață, imediat după ce faci flotările, timp de 30 de minute. Stabilește-ți să faci o pauză imediat după ce ai terminat de pictat.

Și orice îți stabilești, asigură-te că face parte dintr-un program, deoarece acel program este elementul de bază din spatele activităților desfășurate în mod regulat.

În caz contrar, ajungi să uiți unele lucruri pe care dorești să le faci – ni se întâmplă tuturor. Sau poți veni cu o scuză, chiar una decentă dacă ești un om inteligent care încearcă să evite intenționat ceea ce vrei să faci.

Seteaz-o ca rutină și fă-o în mod regulat

Pentru mult timp, am încercat să-mi îmbunătățesc stilul de viață și să-mi creez câteva obiceiuri. N-a funcționat!

Pierderea în greutate a fost unul dintre rezultatele la care mă așteptam când a venit vorba de obiceiuri. Așa că am decis să mănânc mai sănătos. Și de fiecare dată când încercam să evit să mănânc lucruri cu zahăr, o făceam oricum.

În schimb, am descoperit că atunci când îmi încep ziua cu exerciții fizice (chiar și 10 minute de exerciții) și o termin cu o alergare scurtă, sunt mai aproape de a avea un stil de viață sănătos decât atunci când încerc să nu mănânc anumite alimente.

Ăsta-i modul în care funcționează lucrurile pentru mine.

Când îmi propun să am o rutină și s-o respect în fiecare zi, îmi influențează întreaga zi, nu doar intervalele de timp în care rutina este activă.

Nu-i lăsa pe alții să intervină, ci lasă-i să se implice

Dacă te hotărăști să faci ceva, asigură-te că ești singurul care stabilește regulile pentru ceea ce vrei să faci.

Dacă vrei să cânți la pian în fiecare dimineață 30 de minute, dar alții îți spun că nu va fi suficient sau că trebuie să faci pauze la fiecare 15 minute, pur și simplu nu îi asculta. Fă-ți propriile reguli!

La urma urmei, este modul în care te vezi în interiorul acelei activități. Si ghici ce? Ești singura persoană care contează atunci când faci lucrurile singur.

Prin urmare, nu da voie altora să intervină în programul tău. Dar dacă vor, se pot implica. Ceea ce înseamnă că și ei pot începe să exerseze.

Când ceva funcționează, nu încerca să-l îmbunătățești

La un moment dat, vei descoperi un mod în care lucrurile funcționează pentru tine.

Vei obține rezultatele așteptate și vei simți că așa ar trebui să funcționeze lucrurile. Nu încerca să îmbunătățești nimic.

Nu pentru că întreaga situație nu se va îmbunătăți. S-ar putea să fie surprinzător de bine. Sau, în același timp, se poate agrava al naiba de mult. Dar cu siguranță va deveni mai complex.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.