Published On: 20/01/20185.5 min read

Oamenii deschiși la schimbare care se dezvoltă constant și muncesc pentru a avea stilul de viață pe care și-l doresc fac parte din acele tipuri de oameni pe care mi doresc în viața mea.

Recent, vorbeam cu un prieten despre un landing page căruia îi creasem textul.

Era despre public speaking și acest prieten mi-a recomandat să folosesc fraze precum „Să vorbești în fața oamenilor te paralizează?” sau „Faci pe tine de frică atunci când trebuie să vorbești pe scenă?”.

Nu cred că abordările acestea sunt prea pozitive. De fapt, sunt atât de negative încât fac majoritatea oamenilor să simtă ceva negativ înainte să vorbească în fața unui public. Iar fix asta încerc să evit.

În acel moment, am realizat două lucruri:

  • De obicei nu folosesc perspective negative pentru a-i face pe oameni să acționeze;
  • Consider că oamenii își pot schimba perspectiva doar cu informație pozitivă.

De fapt, am început să mă gândesc și mai mult la asta și am început să mă gândesc dacă convingerile mele îmi afectează businessul.

Sunt copywriter și o bună parte din munca mea are legătură cu scrisul și cu a livra emoții cititorului. Și pentru că majoritatea textelor de succes livrează emoții negative cititorului, am început să mă îngrijorez.

Însă nu-mi pasă.

La fel de mult ca atunci când cineva nu vrea să se simtă paralizat în fața unui public, cred că există cineva care vrea să se simtă recunoscător în aceeași situație.

Mai mult de atât, gândindu-mă la asta m-a făcut să creez o listă simplă de tipuri de oameni pe care îi vreau lângă mine pentru restul vieții:

  • Oameni pasionați;
  • Oameni care își doresc să crească constant și muncesc pentru a avea stilul de viață pe care și-l doresc;
  • Oameni deschiși la schimbare;
  • Oameni care nu-și aruncă rahaturile în viața mea.

Și da, consider că e atât de simplu! Tot ce trebuie să fac este să-mi păstrez mintea atentă la aceste tipuri de oameni.

Oameni pasionați

Când vorbesc de oameni pasionați, nu vorbesc doar despre oamenii care știu ce vor să facă în viața asta.

A fi pasionat, din punctul meu de vedere, înseamnă să aloci o cantitate mare de energie lucrului pe care îl faci acum, în momentul prezent. Nu e vorba despre a vrea să faci peste 3 ani ceea ce faci acum.

Mai mult de atât, a fi pasionat este un proiect continuu pe care va trebui să-l întreții pentru restul zilelor.

Nu e ca și cum ai fi pasionat acum pentru că ai descoperit că-ți place să pictezi și pentru că ești pasionat acum, vei fi pasionat pentru restul zilelor tale. Trebuie să te asiguri că cele mai puternice pasiuni rămân cu tine și sunt parte din stilul tău de viață.

Așadar, caut acele tipuri de oameni care nu doar că sunt pasionați, însă muncesc din greu să fie pasionați.

Oameni care își doresc să crească constant și muncesc pentru a avea stilul de viață pe care și-l doresc

A fi pasionat nu este îndeajuns pentru că doar dacă ești pasionat nu înseamnă că ai parte de vreo siguranță.

Viața pe care vrei să o trăiești necesită anumite costuri financiare. Dacă pasiunea pe care o ai nu-ți poate oferi suma de bani de care ai nevoie, vei începe să acorzi atenție altor activități care îți pot oferi suma de bani de care ai nevoie. Și uite așa, ajungi să te concentrezi mai mult pe lucrurile care nu sunt conectate la pasiunea ta.

Așadar, caut acele tipuri de oameni care sunt puternic focusați pe a-și crea un stil de viață în jurul pasiunilor lor.

Oameni deschiși la schimbare

E amuzant cum oamenii și-au dorit dintotdeauna să aibă o [_____] mai bună, însă majoritatea nu-s dispuși să facă nimic.

Mai trist decât amuzant este felul în care oamenii nu-s dispuși nici măcar să-și deschidă mintea către schimbare. Iar ăsta-i primul pas pe care trebuie să-l facă. Fără el, oamenii nu se schimbă.

Dacă vrei să faci mii sau sute de mii de dolari, nu poți să-i faci dacă mental nu poți să accepți faptul că poți să faci atâți bani. Dacă vrei să alergi un maraton (42 KM), nu poți să-l alergi dacă nu accepți că corpul tău poate alerga atât de mult.

Acesta este primul pas. Iar majoritatea oamenilor îl judecă sau subestimează foarte mult.

A fi capabil să îți muți mintea pe latura pozitivă a lucrurilor este ceea ce iubesc la oameni. Oamenii care sunt capabili să gândească pozitiv sunt cei care sunt pregătiți să facă schimbarea care îi va ajuta să obțină lucruri mărețe.

Așadar, caut acele tipuri de oameni care au o gândire atât de pozitivă încât pot muta un munte.

Oameni care nu-și aruncă rahaturile în viața mea

Nu vreau rahaturile tale în viața mea. Iar în caz că îți dorești tare mult să împărtășești din ele, te rog să nu.

Toți avem frustrări pe care le-am acumulat în urmă cu mult timp. Toți încercăm să scăpăm de frustrările pe care le avem. Însă a arunca în viețile celorlalți nervii generați de frustrările respective nu-ți va aduce nimic.

Uite un exemplu simplu. Cineva care a eșuat de prea multe ori crede că este totul este imposibil și va spune tuturor că lucrurile sunt imposibile. Dacă ai eșuat de atât de multe ori și eșecul este singurul lucru pe care l-ai înțeles din situațiile prin care ai făcut, atunci nu-ți arunca rahaturile în viața mea.

Uite un alt exemplu. Cineva care a decis să-și ia un loc de muncă (unul nașpa) doar pentru că îi oferă de două ori mai mulți bani în comparație cu jobul trecut. Însă este un loc de muncă foarte stresant. Și atunci când ajunge acasă, începe să zbiere la familie doar pentru a scăpa de stres.

Dacă decizi să iei un loc de muncă doar pentru bani, însă te stresează la maxim, te rog nu-ți arunca rahaturile în viața mea.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.