Published On: 25/10/20163.7 min read

Fac parte din niște grupulețe de oameni unde unii muncesc și alții lenevesc. Mă uit la ei, atât cei care muncesc cât și cei care lenevesc, și spun că vor să aibă parte de mai multe lucruri bune, în domeniul în care depun efort. Și fix în momentul ăla îmi vine în minte întrebarea „dacă tot vrei să ai parte de lucruri bune, de ce nu te implici mai mult?”.

De ce continui să participi la întâlniri fără să miști un deget? De ce ești mereu prezent cu un maxim dezinteres și te doare la bască de tot ce se întâmplă în jurul tău? De ce strici mojoul încăperii cu întrebări la care s-a răspuns cu 2-3 săptămâni în urmă?

Pentru că e mai frumos să ai oameni inteligenți lângă tine decât un televizor. Pentru că îți place să trișezi și să te lauzi cu rezultatele altora. Pentru că ai lipsit și consideri că nu e important că ești prezent doar la 10% din activități, ci că e important că ești prezent atunci când ești.

Revino-ți!

Dacă ești acea persoană care nu are timp, atunci mesajul ăsta nu este pentru tine. Pentru că știu ce înseamnă să nu ai timp. Știu ce înseamnă să fii ocupat până peste cap și să nu ai timp de nimic altceva.

De fapt, știu cum este să minți pe toată lumea că nu ai timp și să te minți chiar și pe tine. Am făcut-o și eu. Am întâlnit destui care o fac. Nu ești primul, nici ultimul.

Dacă ești acea persoană care are prea multe întrebări, atunci mesajul ăsta nu este pentru tine. Pentru că știu ce înseamnă să ai mereu lacune. Știu ce înseamnă să vrei să afli atât de multe și să îți dorești să te simți pregătit.

De fapt, știu cum este să freci menta punând mereu întrebări fără să treci la treabă. Știu cum este să cauți modalități prin care să procrastinezi constant. Am făcut-o și eu. Am întâlnit destui care o fac. Nu ești primul, nici ultimul.

Dacă ești acea persoană care are prieteni care fac munca pentru tine, atunci mesajul ăsta nu este pentru tine. Pentru că știu ce înseamnă să ai prieteni care să-ți sară în ajutor și să vrea să fie lângă tine la fiecare pas pe care-l faci. Să te susțină și să îți dea mereu o mână de ajutor.

De fapt, știu cum este să profiți de cei din jurul tău pentru că tu ești prea leneș. Știu cum este să te bucuri de rezultate pe munca altora. Am făcut-o și eu. Am întâlnit destui care o fac. Nu ești primul, nici ultimul.

Dacă ești acea persoană care mereu glumește pe seama lucrurilor din jurul său, atunci mesajul ăsta nu este pentru tine. Pentru că știu ce înseamnă să vrei să te distrezi, să te amuzi și să te simți mereu bine. Știu ce înseamnă să vrei să te relaxezi în fiecare secundă a vieții tale și să faci doar lucrurile care îți plac.

De fapt, știu cum este să fii arogant, ignorant și să te doară-n cot de ce se întâmplă în jurul tău. Să nu-ți pese dacă oamenii din jurul tău muncesc, pentru că tu oricum vei alege să te distrezi mereu. Am făcut-o și eu. Am întâlnit destui care o fac. Nu ești primul, nici ultimul.

Dacă vrei să te implici și să câștigi, mesajul ăsta este pentru tine

Pe scurt, get your shit together!

Aruncă o privire în propria ogradă și analizează ce ai. Gândește-te la lucrurile pe care ți le dorești și vezi cum te poți folosi de ceea ce ai pentru a obține ceea ce îți dorești. Alege să te implici! Dacă nu te implici, cum vrei să câștigi?

Tu și cu ograda ta sunteți fix echipa care va munci pentru atingerea propriilor vise. Nimeni altcineva. Nici prietenii ăia care-ți dau o mână de ajutor, nici oamenii muncitori din jurul tău.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

Alege o unealtă

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.