Published On: 20/06/20165 min read

Am ajuns în momentul în care tot caut modalități creative prin care să scriu articole. Articole care au legătură cu mine și cu activitățile mele, cu principiile mele, cu valorile mele și așa mai departe.

Și am ajuns să iau în considerare să scriu articolul abia după ce trec prin niște pași care să mă ajute să îmi găsesc inspirația sau să mă ajute să văd lucrurile dintr-o perspectivă diferită, atunci pe moment.

Astfel că treaba aceasta este o chestie pe care o testez în momentul de față. Vreau să văd cât de bine funcționează să îmi iau inspirația exact atunci, înainte să mă apuc să scriu articolul, în loc să stau să lucrez la un articol pentru nu știu câte ore înainte astfel încât să-i caut ideile prin tot felul de cărți sau resurse. Iar abia apoi să mă apuc să scriu articolul.

Și am observat un lucru. Am observat că dacă ascult o melodie, sau dacă fac articolul sub formă de discurs și apoi îl transcriu, o să-mi fie mult mai ușor să creez un articol.

Însă am observat și un al doilea lucru. Pentru a putea crea un articol în urma ascultării unei melodii sau în urma creării unui discurs, trebuie să fiu eu cu mine în totalitate și totodată să acord o atenție sporită lucrului respectiv.

Dacă ascult o melodie, asta înseamnă că trebuie să ascult melodia respectivă pe bune și să fiu prezent în melodie. Să o înțeleg și să simt mesajul care mi-l transmite.

Altfel, o să intre pe o ureche și o să iasă pe cealaltă.

Ca și în cazul discursului, chiar dacă este un discurs liber în care eu vorbesc și livrez un mesaj către o audiență pe care mi-o imaginez, trebuie să fiu prezent 100%.

Dacă doar fac lucrul respectiv pentru a bifa ceva sau doar de dragul de a-l face, rezultatul final nu va fi la fel de bun.

Astfel că în momentul de față testez metode prin care să reușesc să scriu articolele fără să depun un efort prea mare, din punctul acesta de vedere. Și sunt curios dacă o să meargă sau dacă nu o să meargă.

Metodele creative prin care să scriu articole

O metodă ar fi să am un discurs liber sau să înregistrez un mesaj audio pe care să îl transpun în text.

A doua metodă ar fi să ascult o melodie și apoi, după ce am trecut prin starea pe care mi-o generează melodia respectivă, să mă folosesc de starea de care am parte astfel încât să pot să scriu articolul.

De asemenea, aș putea să le combin pe primele două – întâi să ascult o melodie astfel încât să-mi transmită o stare, și după să creez un mesaj audio pe care, mai târziu, să-l transpun într-un text.

A treia metodă, pe care am pus-o în practică și a funcționat, ar fi alergarea. Atunci când alerg mă eliberez de gândurile care nu mă ajută. Totodată, alergatul mă ajută să mă duc către latura mea creativă.

Dacă ies și alerg pentru 20 – 30 de minute, când mă întorc de la alergat am creierul plin de endorfine. Pe lângă faptul că în timp ce alerg îmi vin tot felul de idei pe care aș putea să le abordez în articole.

Alergatul ar putea fi pus înaintea primelor două metode, astfel încât să existe o combinație din cele trei. Ies să alerg, după care ascult o melodie, iar mai apoi creez un mesaj audio pe care îl transpun în text.

Care este scopul?

Scopul este scrierea articolului. Însă, mai mult de atât, scopul este transmiterea mesajului.

Dacă ajungi să scrii text, ca un nebun, așa cum am făcut-o eu până acum, vei ajunge să ai impresia (în cazul meu este doar o senzație la nivel mental) că mesajul începe să nu mai aibă aceeași valoare. Chiar dacă textele sunt diferite sau domeniile abordate sunt diferite, am impresia că valoarea mesajului scade.

Prin simplul fapt că am un discurs liber pe care, mai apoi, îl transpun în text, nu doar că o să-mi schimbe percepția asupra mesajului, ci o să am impresia că mesajul are mai mult impact.

Totodată, pentru faptul că mai trec o dată prin mesaj și că îl aud și apoi îl și scriu, mă ajută să am o percepție mai bună asupra lui și să îmi corectez mesajul mult mai bine.

În altă ordine de idei, nu am titlu

Atunci când scriu articole, încep cu un titlu pe baza căruia dezvolt niște idei pe care încerc să le argumentez cât mai solid.

Dacă ar fi să-i dau și un titlu articolului acestuia pe care pentru prima dată l-am creat într-un mesaj audio, titlul ar fi legat de cum să începi să scrii mai bine și cum să-ți găsești modalități prin care să scrii mai bine.

Dacă scrii și ai nevoie de modalități prin care să începi să scrii mai bine, ți-aș recomanda să ieși din cutia în care ești în fiecare zi.

Iar această cutie nu înseamnă doar să stai la birou și să scrii. Cutia în care ești poate însemna să stai la birou și să scrii în fiecare zi, însă în același timp cutia poate să însemne și să te duci dintr-un local în altul și să scrii. Sau să te duci dintr-un oraș în altul și să scrii.

Până la urmă, rutina reprezintă cutia la care mă refer. Faptul că se tot repetă niște lucruri și aceste lucruri îți creează o stare cu care devii obișnuit de la un moment dat.

Așadar, schimbă cutia.

Schimbă cutia din care îți întreprinzi activitatea și cred că se vor schimba și rezultatele activității tale.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.