Published On: 09/06/20163.4 min read

Să te trezești ușor dimineață s-ar putea să nu fie în obiectivele tale. Poate că dacă te trezești între 9 și 12 ți-e mai mult decât ok.

Dacă ai un job, s-ar putea să nu ai încotro și să fii nevoit să te trezești la ora 7, poate chiar mai devreme. Și probabil că te trezești, cu cele 10 alarme, puse din două în două minute, începând cu 6:50.

Însă, îți este ușor? Te trezești cu zâmbetul pe buze și cu chef de viață sau tragi de tine? Te întreb pentru că felul în care te trezești este decizional pentru tot restul zilei.

Compară o zi în care trebuie să ajungi la serviciu, mai ales dacă jobul pe care îl ai nu este pe placul tău, cu o zi de weekend în care te trezești știind că un colet cu noul laptop trebuie să ajungă la tine. Sau compară cu o zi în care te trezești dis de dimineață pentru că trebuie să pleci în cine știe ce țară exotică.

Motivul pentru care îți începi ziua îți determină nivelul energetic

La mine a început totul cu un măr.

Acum câțiva ani am fost curios să văd cum e să mă trezesc cu un măr în cameră și să-l mănânc când mă trezesc. În prima zi n-am înțeles mare lucru. M-am trezit, am mâncat mărul și am vrut să mă pun să dorm. Doar că nu mai eram în stare să adorm.

Era 6:30 dimineața și nu mai puteam să dorm.

Se întâmplase ca mărul să îmi dea energie din mai multe puncte de vedere:

  • a trebuit să mă ridic din pat ca să iau mărul și să-mi pun sângele în mișcare;
  • prin faptul că am mâncat mărul am avut parte de energie – am citit într-un articol că un măr mi-ar oferi mai multă energie decât îmi oferă o cană de cafea – eu nu beau cafea!

Însă, s-au întâmplat mai multe. În momentul în care am mâncat mărul, mi-am conectat conștientul la o bucată din conștient care nu se activează pur și simplu.

Gândește-te la momentele în care mănânci ceva. Toate acele momente au un lucru în comun: faptul că tu ești treaz de-a binelea.

Niciodată nu te-ai dus repede în bucătărie, imediat după ce te-ai trezit, să mănânci ceva, fără ca măcar să fi trecut 20-30 de minute din momentul în care te-ai trezit. Poate doar dacă nu mai mâncasei de 24 de ore sau dacă ești somnambul.

Atunci când mâncăm, subconștientul știe că suntem treji de ceva timp și încearcă să ne scoată din starea de somnolență pe care o avem.

Dacă un măr nu este îndeajuns și vrei să te duci să adormi, mănâncă-l și pe al doilea. Și pe al treilea.

Schimbă motivul pentru care te trezești dimineața

Eu am început cu un măr. Însă un măr nu este îndeajuns. Important este să existe o perspectivă, și anume: motivul pentru care te trezești dimineața să fie unul ce ale legătură cu tine.

Eu am un program flexibil și, indiferent că mă trezesc la 5 sau la 12, pot să-mi termin treaba din ziua respectivă. Însă, dacă aleg să mă trezesc târziu, o să pierd începutul zilei, care este foarte important.

Astfel că mă trezesc între 6 și 7 dimineața, în peste 80% din cazuri. Și mă trezesc ca să citesc. Mă trezesc să mănânc mere. Mă trezesc să fac sport. Mă trezesc să am grijă de mine și de sănătatea mea mentală.

Dacă te trezești cu gândul că trebuie să faci ceva pentru altcineva decât propria persoană, vei pierde momentele liniștite ale unei dimineți.

Tu pentru cine te trezești în fiecare dimineață?

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.