Published On: 14/09/20153.4 min read

Ne tot lovim în mod regulat de obstacole, și indiferent care ar fi domeniile de activitate în care întâmpinăm probleme, obstacolele (de orice natură) au aceleași câteva caracteristici. Și înainte de a citi mai departe, vreau să te gândești la ultimul moment în care te-ai blocat și ți s-a părut imposibilă trecerea către următorul pas.

Pentru fiecare obstacol de care avem parte, sunt și câteva beneficii de care avem parte. Fie dezvoltăm sau consolidăm o abilitate, fie dobândim o nouă experiență, în final ajungând să ne atingem obiectivele. Rareori apare un obstacol atât de mare încât să nu facem față emoțional, mental sau fizic și să renunțăm definitiv.

Completează „ … ” cu primul lucru care-ți vine în minte.

Momentul în care renunțăm definitiv este momentul în care …

Din punctul meu de vedere, sunt două perspective aici, una fiind rezultatul alteia. Atunci când renunțăm definitiv la ceva anume, este momentul în care acel lucru moare pentru noi, dispare, se evaporă. Însă, oricât de important ar fi acel lucru de care nu vom avea parte, va apărea un altul mult mai important.

Cu cât importanța lucrului la care renunțăm este mai mare, cu atât (din momentul în care acesta dispare) vom avea mai multă atenție pentru unul nou. Și nu doar că-i vom oferi aceeași atenție, ci vom avea și câteva lecții, foarte bune, învățate în cadrul experiențelor anterioare, pe care le vom aplica aici.

Nu spun că este bine să renunți. Nici nu vreau să te îndrum către așa ceva, pentru că trebuie să știi exact că lucrul la care renunți nu este ceea ce ai nevoie. Tot ce vreau să spun este că dacă se întâmplă, lucrurile vor fi mai bune ca înainte. Perspective pozitive sunt destule – concentrează-te pe una.

Momentul în care renunțăm temporar este cel care ar trebui să ne pună pe gânduri

De ce oamenii renunță doar pentru câteva zile / luni / ani? De ce tu alegi să renunți la un lucru și după un interval de timp te întorci la el?
Momentele de renunțare temporară sunt semnale că ar trebui să:

  • Ne maturizăm;
  • Descoperim ceea ce ne dorim cu adevărat;
  • Ne consolidăm voința, motivația, încrederea în propriile forțe.

Am trecut prin momente de renunțare temporară și concluzia a fost următoarea: data viitoare când îmi doresc să fac asta, ar trebui să-mi adresez câteva întrebări serioase și să încerc să aflu cât mai multe răspunsuri.

Ce să conștientizăm când vine vorba de obstacole

Acum că am povestit, în linii mari, despre momentele în care renunțăm, pentru a nu mai ajunge în acele momente ar trebui să ne dezvoltăm capacitatea de a depăși obstacolele.

Am ajuns să dobândesc perspectiva magică în urma unei experiențe recente, când am avut parte de tot felul de frustrări și, în acea situație extraordinar de dificilă pentru mine, am avut parte de un moment de conștientizare.

Am realizat, cu adevărat, că obstacolele nu sunt nimic mai mult decât niște elemente statice. Mereu avem parte de obstacole în viață, însă ele stau pe loc în timp ce noi înaintăm mereu.

Când eram foarte mici nu reușeam să mergem. Am încercat de atât de multe ori încât am depășit obstacolul și ne-am continuat drumul în viață. Ne-am făcut mai mari, am crescut. Și între timp au apărut tot felul de obstacole, iar dacă te uiți în trecut, acele obstacole sunt prezente doar acolo. N-au nicio legătură cu prezentul sau viitorul.

Data viitoare când situația este prea dificilă, conștientizează un lucru: obstacolele sunt statice, noi suntem în mișcare. Obstacolele de care am avut parte sunt elemente ale trecutului, noi trăim în prezent.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.