Published On: 02/09/20152.8 min read

Fiecare din noi se naște cu câte o caracteristică care iese în evidență, însă aici nu vorbim despre propria persoană. Voi face referire la aceste caracteristici din perspectiva faptului că ele trebuie să existe în oamenii cu care ne petrecem timpul.

Dacă cei din jurul tău nu au cel puțin una din aceste caracteristici, atunci îți recomand cât mai repede să schimbi anturajul pentru că, din păcate, nu te ajută să evoluezi.

  1. Pasiunea oarbă pentru ceva anume

Eu sunt pasionat de acea ramură a dezvoltării personale care implică schimbările pozitive. În schimb, oamenii sunt pasionați de tot felul de lucruri. De filme, muzică, pictură, sporturi, teatru, mâncare, și așa mai departe. Dacă ai un astfel de om lângă tine, vei avea mult mai ușor acces la informația respectivă și la comunități din domeniile respective.

  1. Spirit antreprenorial

Nu-mi plac oamenii care se duc doar la facultate / job, se întorc acasă și mănâncă după care se uită la televizor și apoi adorm. În schimb, îmi plac oamenii care mereu se gândesc la cum se pot implica și cum pot dezvolta cât mai multe. Îmi plac oamenii care au propriile lor proiecte.

De ce îmi plac? De ce ai vrea să ai un astfel de om lângă tine? Pentru că fiecare companie care este acum mare, a pornit de la o idee mică. Și orice om cu spirit antreprenorial are capacitatea de a clădi ceva. Iar procesul prin care ajunge să facă ceva din nimic este motivul pentru care oamenii cu spirit antreprenorial sunt de păstrat.

  1. Spontaneitate la puterea a 10-a

Dacă vreodată te-ai trezit cu un apel la 2 noaptea, în care ți se spunea „hai să mergem să bem o bere într-un oraș apropiat”, atunci apelul ăla a venit de la un om spontan. Nebunii ăștia spontani sunt oameni cu tot felul de experiențe și mereu vor avea o poveste de spus.

Dacă îți dorești să împărtășești povești întregii luni, atunci caută spontanii. Nu te vor dezamăgi niciodată!

  1. Atitudine pozitivă

Ce bine-i ca atunci când ai parte de o stare nasoală să apară o persoană lângă tine cu o atitudine mega pozitivă și să-ți schimbe starea imediat, nu-i așa? Ai putea crede că oamenii ăștia au propriul lor dealer și că fumează ceva dimineața, la prânz și seara. În schimb, au o perspectivă de necontenit și indiferent care ar fi obstacolele prin care trec, zâmbetul este mereu prezent pe fețele lor.

  1. Duși cu pluta, la propriu

Genul ăla de om care la fiecare două luni își mai găsește încă un loc în care se duce. Și când se întoarce, îți povestește atât de multe despre ce a văzut acolo, despre mentalitatea oamenilor, despre cultura lor, încât vrei să ajungi și tu. Omul ăla care te motivează să călătorești și să ajungi departe, chiar dacă tu nu ți-ai părăsit nici orașul natal de prea multe ori.

Caut aceste caracteristici la toți oamenii care mă înconjoară și pe baza lor cred că mi-am ales prietenii până acum. Și am ajuns să iubesc oamenii care au două sau mai multe din caracteristicile de mai sus.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.