Published On: 27/07/20152.9 min read

Ne setăm o așteptare și suntem nemulțumiți când aceasta nu este atinsă. Ne dorim ca persoanele din jurul nostru să ne aprecieze și nu se întâmplă atât de mult cât vrem noi. Ne dorim ca șeful să ne dubleze salariu și mărirea este de numai 15%. Ne dorim să plecăm într-o vacanță și tocmai atunci observăm că mașina ni s-a stricat. Și de fiecare dată apar frustrări care ne umplu de energie negativă și din tot ceea ce ne doream să facem ajungem să nu mai facem nimic.

Oare-i posibil ca de fiecare dată când situația se schimbă, în mod spontan la 180 de grade, să ne păstrăm calmitatea și optimismul și să ne ducem planul la bun sfârșit, oricare ar fi dificultatea?
Gândește-te la ultima situație în care aveai o ecuație de genul A+B=C. Iar dintr-o dată, B-ul s-a transformat în D, și astfel s-a schimbat întreaga ecuație, totul ajungând la o necunoscută. A+D în niciun caz nu este egal cu C, ci mai degrabă cu X.

Însă rezultatul se schimbă pentru că tu te schimbi. Factorii ecuației pot să se schimbe oricât de mult doresc, important este ca tu să rămâi același. Pentru că dacă tu rămâi același, atunci rezultatul va fi același.

Daci ești o persoană care are mereu zâmbetul pe buze, atunci oricare ar fi problema care ar apărea, oricare ar fi așteptarea care nu a fost satisfăcută, vei continua să faci ceea ce făceai pentru un simplu motiv: știi ceea ce îți dorești.

Din momentul în care știi ce îți dorești, înseamnă că știi unde vrei să ajungi

Problema, în cazul oricărei frustrări la care se ajunge, se datorează faptului că habar nu știm ce vrem. Ne dorim să fim angajați sau antreprenori? Ne dorim să avem confortul banilor în fiecare lună sau să muncim în fiecare zi pentru ei? Ne dorim să fim 8 ore pe zi într-un birou sau să avem libertatea de a ne petrece timpul cum dorim?

Din momentul în care știi ce îți dorești, atunci nimic nu te mai poate supăra, nimic nu te mai poate opri. Din momentul în care știi care-i rezultatul la care vrei să ajungi, atunci factorii ecuației pot fi oricare. Poți să aduni, poți să scazi, poți să înmulțești sau chiar să treci către ecuații complexe, exponențiale și logaritmice. Dacă ai rezultatul setat undeva în minte, atunci restul nu mai contează.

Uite un exercițiu simplu, în cazul în care data viitoare îți dorești să nu mai ai parte de frustrări:

  • Gândește-te la ultimul moment în care a intervenit o schimbare în planul tău;
  • Care a fost momentul în care a apărut schimbarea?
  • Ce s-a schimbat la planul tău?
  • Ce s-a schimbat la tine?
  • Cum ai reacționat?
  • Ți-ai fi dorit să acționezi diferit? Cum?
  • Dacă ai fi reacționat diferit, cum s-ar fi desfășurat totul?

Sunt câteva întrebări simple pe care te încurajez să ți le adresezi deoarece te vor ajuta să descoperi felul în care s-a schimbat ecuația și, în același timp, felul în care tu te-ai schimbat.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.