Published On: 20/07/20153.3 min read

Să vorbim puțin despre confort și despre imensa stare de bine pe care acesta o generează. Mi-ar plăcea să-ți știu tare mult părerea, însă ascultă-mă până la final iar atunci fie dă-mi în cap, fie dă-mi dreptate. Sunt de părere că dacă am cunoaște importanța fiecărei decizii, n-am mai lua niciuna.

În momentul de față, exact în această secundă în care scriu acest articol, sunt în vârful patului, cu laptop-ul în brațe și încerc să-ți livrez un mesaj. În momentul de față, confortul îmi oferă o stare de bine pe care reușesc s-o îmbin într-un mod plăcut cu o activitate care-mi aduce anumite beneficii. Însă de obicei nu prea se întâmplă asta.

Confortul ne face să ne relaxăm și rareori se întâmplă să avem parte de ceva productiv într-o stare de confort. Însă există un mic secret care o să-l împărtășesc imediat cu tine. Până atunci, uite 3 lucruri pe care ai putea să le faci pentru a găsi un echilibru între confort și productivitate.

1. Definește punctul de maxim confort și în acel moment ia atitudine

Ești acasă, este weekend, te simți extraordinar. Te pui în canapea și dai drumul la TV pe canalul tău preferat să mai vezi încă un film d-ăla mișto, cum îți place ție. Exact atunci este momentul în care trebuie să te ridici din canapea și să faci ceva. Nu zic că trebuie să muncești ca nebunul, ci doar să faci ceva. Pentru că așa, îți antrenezi productivitatea într-o zonă de confort.

2. Definește cuvântul „productiv”

Care-s momentele în care muncești și de ce muncești? Din momentul în care afli asta, atunci ai aflat elementele cheie ale motivației tale pentru muncă. Și dacă știi care-s aceste elemente, atunci poți foarte ușor să te apuci să lucrezi într-o zonă de confort.

3. Dacă faci ce-ți place, productivul se îmbină cu confortul

Ei bine, ăsta-i micul secret pe care vroiam să-l împărtășesc cu tine. Și mă refer la pasiune. Când ai parte de o pasiune puternică și o exploatezi, atunci efortul depus nici nu se mai simte și te vei simți extraordinar de confortabil în momentele în care muncești.

Legătura dintre confort și decizii

Legătura există, de fapt, între confort și productivitate și între productivitate și decizii. Iar printr-o regulă de 3 simplă, ar rezulta că și între confort și decizii este o legătură. Despre confort și productivitate am vorbit. Acum este timpul pentru productivitate și decizii.

Aș începe prin a spune că în zona de confort deciziile luate sunt foarte puține sau deloc, în momentele de relaxare singurele decizii pe care le luăm sunt filmele pe care vrem să ne vedem sau numărul de beri pe care dorim să-l consumăm.

Când vine vorba de productivitate, atunci totul se bazează pe decizii. Când ai de făcut un task, cu ajutorul deciziilor ajungi să descoperi modalitatea prin care duci la bun sfârșit task-ul, alături de cine, prin intermediul căror unelte și așa mai departe.

Însă, la toată această ecuație, mai apare o necunoscută, care ne face să luăm decizii. Această necunoscută se numește „dorința de a descoperi”. Luăm decizii nu numai pentru că trebuie să facem unele lucruri, ci și pentru că ne place să descoperim. Și țin să cred că dacă nu ar fi nimic de descoperit și ar trebui să luăm decizii doar pentru că trebuie, atunci ne-am plictisi tare rău.

Tocmai din acest motiv consider că dacă am cunoaște importanța fiecărei decizii, n-am mai lua niciuna. S-ar disipa tot misterul și, dacă o decizie ar fi prea importantă pentru noi, poate chiar ne-am speria.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.