Published On: 01/07/20153.6 min read

Ne naștem, trăim, murim. Iar printre toate rutinele de care avem parte de-a lungul vieții, consider că una singură ar trebui avizată și anume zâmbetul. Tu cât de des zâmbești?

Zâmbim pentru că mâncăm o ciocolată, zâmbim pentru că vedem răsăritul dis de dimineață, zâmbim pentru că ne întâlnim cu un prieten vechi și, indiferent care ar fi situația în care zâmbetul ne luminează chipul, acele situații sunt unele în care ne simțim cu adevărat bine.

Gândește-te la ziua de astăzi și la numărul de zâmbete pe care le-ai afișat până acum. Oricare ar fi răspunsul tău, sunt sigur că este unul pozitiv. În cazul în care îți aduci aminte de câte ori ai zâmbit, sunt sigur că încă numeri, iar în cazul în care nu-ți mai aduci aminte de câte ori ai zâmbit, sunt sigur că s-a întâmplat de atât de multe ori încât le-ai pierdut șirul.

Nu te consideri un optimist? Privește pentru o secundă către trecut și către toate momentele dificile de care ai avut parte până acum. Ai trecut peste ele? Toate momentele acelea pline de energie negativă mai sunt prezente în viața ta?

Sunt absolut sigur că fiecare moment dificil a fost urmat de o bună perioadă de zâmbete. Iar dacă mai apoi a apărut un moment dificil, scopul acestuia era să îți readucă zâmbetele la viață, poate pentru că uitasei să zâmbești.

Este important să continui pentru că a te opri înseamnă a te afunda în imensa pustietate a tristeței, pustietate în care, cu cât stai mai mult cu atât îți va fi mai greu să o părăsești. Este precum o boală nesuferită, o bacterie iubitoare de energie negativă care din momentul în care s-a lipit de tine are grijă să nu te mai părăsească pentru nimic în lume.

Tot ce trebuie să faci este să continui să zâmbești și să zâmbești până când înnebuneşti de la atât zâmbet pentru că nebunia din spatele fiecărui zâmbetul reprezintă fericirea pură.

Scapă de bacteria iubitoare de energie negativă

Când eram mic eram super energic și super zâmbăreț. De altfel, la fel sunt și acum. Zâmbesc mult și zâmbesc la orice rahat mic, fără să am de fiecare dată un motiv.

Însă, când eram mic aveam tendința de a mă entuziasma ca un nebun, iar atunci când lucrurile nu se întâmplau conform așteptărilor, avem tendința de a trece instant în tabăra cealaltă, începând spontan să cresc bacterii iubitoare de energie negativă.

A durat ani buni până când am reușit să controlez ce se întâmplă după ce așteptările îmi erau ruinate, însă am realizat că atunci este momentul în care bacteriile acționează. Te înghit treptat-treptat, fără ca tu să-ți dai seama și scapi de ele doar cu o nouă doză de entuziasm și energie.

Cum să reușești să-ți controlezi anticorpii și să alungi bacteriile? Nu pot spune că este neapărat simplu, însă pot spune că exercițiul pe care trebuie să-l faci are la bază foarte multă relaxare.

Atunci când te simți amenințat de bacteria iubitoare de energie negativă fă în felul următor: uită de tot, uită de trecut, de prezent, de viitor. Așează-te în mijlocul încăperii tale, într-o poziție confortabilă. Și respiră. Și stai acolo până când trecutul, prezentul și viitorul devin niște obiecte palpabile, pe care poți să le modelezi cum dorești.

Ești tu, în mijlocul camerei, cu trei obiecte minunate. Tu ești controlorul suprem și de tine depinde totul.

Iar momentul în care zâmbetul îți va apărea pe chip fără un motiv anume, este momentul în care ai reușit să modelezi cele trei obiecte așa cum îți dorești.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.