Published On: 08/06/20153.9 min read

Robotul din mine simte nevoia să devină uman prin încercarea de a scăpa de rutina zilnică de care are parte. Robotul din mine se trezește în fiecare dimineață, între orele 7 și 9, și nici nu se dă jos din pat pentru că poate să ia laptop-ul lângă el și să butoneze până când senzația de foame apare.

Și am parte de această rutină de mai bine de 2-3 ani, de când m-am implicat în minunata lume a copywriterilor. Nu-i o rutină de care mă plâng, pentru că economisesc resurse prin faptul că lucrez de acasă, însă a început să mă plictisească confortul de care aveam parte. Și mă plictisea atât de tare încât creativitatea de care aveam nevoie se cam disipa, puțin câte puțin.

Așa că am ales să investesc câțiva bănuți, foarte puțini, pentru reîmprospătarea creativității. De 2-3 ori pe săptămână mă duc într-o cafenea și scriu. Însă nu doar scriu, ci pur și simplu mă recreez pentru că atmosfera și energia sunt altele. Problema probabil că va apărea când mă voi plictisi de cafeneaua în care mă duc și nu va mai fi nimic special la locul respectiv. Însă cafenele sunt destule.

Și poate că nu sună a poveste, însă este, pentru că, ca prin magie, plictiseala de acasă se transformă într-o stare de bine extraordinară.

Și sunt sigur că această plictiseală poate apărea oriunde te-ai afla. Sunt sigur că ai simțit-o la birou și ai ajuns să ai momente în care efectiv să fii sătul de atmosfera de acolo și de starea pe care respectivul loc ți-o transmite.

Și, mai probabil de atât, nu ai parte de un loc de muncă care să îți ofere posibilitatea să îți schimbi locația de fiecare dată când plictiseala apare. Însă cine spune că nu poți rescrie rutina astfel încât povestea să fie o alta?

Îți voi recomanda două lucruri pe care poți să le faci, lucruri pe care le poți considera nebunești, însă sunt făcute să te ajute să dai cu plictiseala la coșul de gunoi și să aduci în locul ei o stare de bine.

1. Fă totul pe dos sau într-un mod diferit

Te trezești dimineața pe aceeași alarmă? Ce ar fi s-o schimbi? Pentru următoarea săptămână pune o melodie care îți place tare mult.

Imediat după ce te trezești care ți-este ritualul? Probabil te dai jos din pat și te duci fie la toaletă, fie în bucătărie să-ți faci ceva de mâncare. Cum ar fi să te deplasezi către baie sau bucătărie cu spatele? Da, pur și simplu să mergi cu spatele!

Drumul către birou este bine definit. Te duci cu mașina sau iei metroul și ești mereu conștient de ceea ce o să se întâmple. De mâine încearcă bicicleta și bucură-te de noua senzație pe care ți-o oferă drumul către birou pe bicicletă.

Iar seara, când ieși cu prietenii, de data viitoare alege tu localul și asigură-te ca va fi unul cu totul nou.

2. Noi experiențe în mod regulat

Sunt sigur că ai undeva acolo în minte o listă cu lucruri pe care vrei să le faci, însă din diverse motive până acum nu ai avut ocazia. Te încurajez să scrii pe o foaie de hârtie acele lucruri și să le setezi și un termen limită pentru fiecare în parte, însă să nu exagerezi. Adică să nu pui pe foaie că în următoarea lună vrei să vizitezi 10 țări pentru că s-ar putea să fie puțin mai dificil.

Ideal ar fi ca în fiecare lună, de acum în colo, să ai parte de câte o experiență nouă. Dacă poți face asta, atunci rutina ta va deveni în curând o poveste plină de noi personaje și peisaje.

Între rutine și povești sunt foarte multe diferențe, însă este un singur lucru care este esențial poveștilor și fără acest lucru esențial poveștile nu reprezintă nimic. Mă refer la oamenii dragi din jurul tău, la prietenii pe care îi iubești și vrei să îi ai mereu alături de tine.

Asigură-te că, indiferent dacă alegi să faci lucrurile în mod diferit sau alegi să ai parte de experiențe noi, prietenii vor fi alături de tine. Până la urmă, diferențele dintre oameni asigură unicitatea fiecărei povești în parte.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.