Published On: 08/05/20154.1 min read

Se spune că subconștientul este cea mai puternică unealtă a omului, manipularea fiind una din acțiunile de schimbare a maselor ce are loc la nivel de subconștient. Ceea ce înseamnă două lucruri: dacă am putea să ne controlăm subconștientul nu am mai putea fi manipulați, iar dacă am putea controla subconștientele celorlalți am putea manipula.

Partea interesantă este că lucrurile sunt cu adevărat simple atunci când vine vorba de înțelegerea subconștientului, iar din momentul în care ai înțeles că lucrurile sunt simple, atunci vei putea foarte ușor să începi, puțin câte puțin, să capeți control asupra subconștientului.

Iar dacă mă întrebi pe mine, consider că este absolut necesar ca măcar asupra propriului subconștient să ai controlul, altfel s-ar putea să ajungi să îți pui întrebări la care nu ai răspunsul și să întreprinzi acțiuni cu care nu ești tocmai de acord sau care se bat cap în cap cu principiile tale.

Și când vorbim de dezavantaje, pot spune că acestea sunt nimic mai mult decât rezultatul lipsei de interes, pentru că dacă am studia puțin mai mult, am ajunge să cunoaștem măcar esența lucrurilor și am fi puțin mai luminați.

Cu toate acestea, a avea parte de acele avantaje înseamnă a avea, într-un fel sau altul, controlul asupra subconștientului, lucru care se poate întâmpla în următoarele feluri, în funcție de ce ai de gând să controlezi. Profită de subconștient cu următoarele 3 tehnici simple.

1. Viziune pozitivă și bunăstare

A fi pozitiv poate însemna să gândești pozitiv, însă dacă gândim așa, care sunt acele gânduri pozitive pe care trebuie să le avem pentru a ajunge la un stil de viață pozitiv și optimist?

Sunt foarte multe gânduri care încep cu o afirmație și care ne pot cauza lucruri negative, așa că în loc să gândim, consider că ar trebui să vizualizăm. În loc să gândești că afacerea pe care vrei s-o deschizi va avea succes, te invit să vizualizezi cum va avea loc succesul.

Vizualizează felul în care completezi actele și felul în care le depui. Vizualizează primul parteneriat pe care îl semnezi și modalitatea în care lucrezi cu partenerul tău. Vizualizează toate detaliile necesare succesului tău viitor.

A vizualiza este a pune în practică la nivel de imaginație, gândirea pozitivă fiind o parte din vizualizare.

2. Controlul informației

Avem parte de atât de multă informație din toate direcțiile încât a controla informația pare un lucru imposibil. Ți s-a întâmplat să vrei să înveți ceva și să reții doar o bucată din respectiva informație? Sunt sigur, și eu am pățit-o, toată lumea a pățit-o.

Partea interesantă stă în faptul că atunci când înveți ceva, se formează automat o ancorare, ce are loc la nivel de subconștient. Dacă reușești să controlezi această ancorare, atunci controlezi informația pe care o primești.

Exemplu de ancorare: dacă acum lucrezi la matematică și în problema ta trebuie să aduni două portocale cu trei banane ca să afli câte fructe sunt în coș, data viitoare când vei cumpăra portocale sau banane s-ar putea să-ți aduci aminte de problema ta la matematică.

Cum faci ca informația pe bune pe care o primești s-o controlezi? Am scris acum ceva timp un articol legat de asta, așa că te trimit către el: Cum să ne controlăm subconștientul.

3. Atingerea obiectivelor

Vrei să alergi 1000 de km pentru următoarele 12 luni? Cifra s-ar putea să te sperie, însă cifrele mari sperie pe toată lumea, așa că din mari ar trebui să le facem mai mici, nu?

1000 de km pe 12 luni înseamnă în jur de 85 de km la fiecare 30 de zile. Ceea ce înseamnă în jur de 3 km în fiecare zi. Parcă nu mai este atât de mult. Însă nu această împărțire este secretul.
Secretul pentru atingerea obiectivelor prin manipularea subconștientului o reprezintă obiceiurile pozitive, iar în cazul de față, o alergare de 3km în fiecare zi înseamnă un obicei pozitiv care te va ajuta să ajungi să-ți atingi obiectivul de 1000 de km pentru următoarele 12 luni.

Acum, oricare ar fi obiectivele tale, încearcă să faci aceeași împărțire pe care am făcut-o și eu și să îți setezi pentru fiecare zi niște pași micuți, care să te ajute la atingerea obiectivelor pe termen lung.

Tu ce părere ai? Hai să mutăm discuția pe Facebook, unde aș vrea să-mi spui dacă ai folosit una din aceste metode și care sunt roadele pe care le-a dat.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.