Published On: 20/04/20153.5 min read

Serios, chiar nimic! Să nu mai citim nimic pentru următoarea jumătate de an. Poate chiar pentru următorul an. Oare cum ar fi? Oare o să ne prostim? Oare o să ne scadă IQ-ul cu câteva cifre pentru fiecare lună în care nu citim nimic? Oare …

Toată lumea să-și mute cărțile în beci, să-și șteargă toată lista de blog-uri și website-uri din bookmarks, să se îndepărteze de orice informație ce vine din exterior. Și după ce ai făcut toate aceste lucruri, probabil vei avea tendința să gândești, însă nu-ți recomand. Nu știu dacă realizezi, însă gândurile pe care le avem generează emoții (adesea negative), tocmai din cauza asta pot spune că oamenii care gândesc mai puțin cică ar fi mai fericiți.

Și după ce ai avut parte de instinctul de a gândi și l-ai anulat, pune mâna și fă ceva, orice!

Este absurd și sunt sătul de felul în care ni se tot recomandă să citim și să citim și să citim din nou, iar în cărțile pe care le citim ni se spune că ar trebui să citim mai mult. Îți aduci aminte ultima carte pe care ai terminat-o? La sfârșitul ei erau încă 2-3 recomandări de cărți.

Sunt sătul să văd cum oamenii consideră că se dezvoltă personal doar prin simplul fapt că ei citesc și că au impresia că din moment ce au citit au și asimilat informația respectivă la un nivel la care percepția și mentalitatea lor să fie schimbată.

Vrei să schimbi ceva la tine? Gândește strict ceea ce trebuie gândit și acționează în sensul respectiv!

Vrei să ajungi să conduci mai bine? Pur și simplu urcă-te în mașină și condu. Eventual gândește-te dacă ai benzină sau nu în mașină și de unde poți alimenta. Însă nu te gândi la cât de încurcat e traficul, nu te gândi la faptul că plouă prea mult, nu te gândi la faptul că centrul orașului este închis. Pe lângă faptul că vei rămâne doar cu gânditul pentru că toate acele situații te vor speria, cum mama naiba speri să poți să înveți să conduci mai bine cu strada goală?

Vrei să ajungi să fii un programator mai bun? Pur și simplu pune mâna și codează. Eventual gândește-te la ce ai putea programa ca să îi ajute și pe alții. Însă nu te gândi la faptul că trebuie să vină cineva să îți dea de muncă, nu te gândi la cât de multă lume va aprecia ceea ce faci sau nu, nu te gândi la utilitatea finalității muncii tale. Pur și simplu programează pentru că asta te va face să devii mai bun!

Scrie asta în vreo carte? M-aș mira! În cărți îți sunt prezentate doar informații și rareori apare o excepție în care ți se spune CĂ AR TREBUI. Nu, nu AR trebui, ci trebuie! Iar formula este una simplă: dacă VREI să ai parte de ceva, atunci TREBUIE să faci ceva. Mai simplu de atât nu se poate.

Iar pentru aceia care nu au înțeles mesajul, nu spun că ar trebui să nu mai citim nimic niciodată. Ci, așa cum ziceam, consider că ar trebui să luăm o pauză, iar toată informația pe care am citit-o până acum să o punem în practică.

Poate nu conștientizezi, însă doar citind ajungi să nu faci nimic mai mult decât să gândești. Iar gânditul, fără a fi pus în practică, ajunge să te prostească și să te facă să crezi că ești inteligent, când de fapt ești la fel de prost ca la început, doar că ai o doză în plus de informație. Pe care, apropo, habar nu ai cum s-o folosești pentru că nu ai pus-o în practică.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.