Published On: 15/04/20153.9 min read

Dacă ar fi ca totul să fie perfect, atunci viețile noastre ar fi o linie dreaptă de la A la B, adică de când ne naștem și până când murim. Pe când, linia respectivă reprezintă doar linia de plutire, noi oscilând în jurul ei. Astfel că avem parte și de momente bune în viață, și de momente mai puțin bune – poate chiar de momente în care totul merge prost.

Și oricât de mult ne-am propune să avem o atitudine zen, mereu apare din exterior câte un lucru care ne pune pe gânduri și ne oferă fie o stare mai pozitivă sau mai negativă decât cea pe care o aveam deja.

Așa că, dacă ai parte de momente proaste în viață, nu te îngrijora. Aceste sunt doar momente, iar cu informațiile pe care ți le voi oferi în acest articol te voi ajuta să treci mai ușor peste ele.

  1. Durerea este parte din evoluție

Sunt diferite circumstanțe în care evoluăm mai puțin și altele în care evoluăm mai mult, însă oricum ar fi, am ajuns la concluzia că atunci când simt durere, înseamnă că evoluez. Iar acest lucru l-am învățat pentru prima dată prin sport.

De vreo 2-3 de ani tot alerg, și alerg destul de mult. De fiecare dată când alergam mai mult decât de obicei, corpul meu reacționa prin durere, oferindu-mi o febră musculară nemaipomenită. Însă acesta este tipul acela de durere care nu doare, ci care te ajută să evoluezi.

În schimb, dacă simți că ceea ce faci îți aduce o durere și atât, atunci oprește-te.

  1. Totul în viață este temporar

De ce? Pentru că viața este formată din momente și noi vedem viața ca fiind formată din momente din simplul fapt că nu avem capacitatea de a vedea totul în perspectivă, pe zeci de ani.

Totul este temporar. Tot ce faci acum este pentru acum și pentru alte câteva momente viitoare. Rareori se întâmplă ca acțiunea de acum să aibă un impact pentru tot restul vieții.

Astfel că, data viitoare când faci un lucru cu care nu ești tocmai mulțumit și ai tendința să-l regreți, adu-ți aminte că este doar de moment și că în scurt timp totul se va schimba, așa că pregătește-te pentru schimbare.

  1. O atitudine plângăcioasă nu va schimba nimic, niciodată

Consider că în viață, atunci când avem parte de momente proaste, putem face două lucruri:

  • să ne plângem, să ne smiorcăim, să ne supărăm pe faptul că lucrurile nu sunt așa cum vrem și să ne comportăm imatur;
  • să strângem din dinți, să ne calmăm, și să muncim până când lucrurile ajung conform așteptărilor noastre.

ATÂT! Nimic mai mult. Așa că gândește-te la ultimul moment nasol pe care l-ai avut și care a fost modalitatea în care ai reacționat.

  1. Fiecare efort depus este un pas înainte

Răbdarea nu este abilitatea de a aștepta în timp ce nu faci nimic, ci este atitudinea pe care o ai atunci când le oferi lucrurilor timp să se manifeste.

Gândește-te la ultimul moment din viață în care aveai impresia că tot ce faci este irelevant și că nu vei ajunge niciunde. Acum, că momentul a trecut, poți vizualiza totul ca pe un întreg. A fost relevant? Momentul sfârșitului a fost diferit de cel al începutului?

Fiecare zi în care ai fost câtuși de puțin productiv reprezintă un pas în plus pentru evoluția ta, așa că fii răbdător și oferă-ți timp.

  1. Cel mai bun lucru pe care-l poți face este să continui

Nu ajungi să ai parte de un eșec decât în momentul în care renunți. A renunța înseamnă a-ți băga picioarele în tot ce ai făcut până atunci și s-o iei de la zero. Iar indiferent că ai muncit o zi, o lună sau un an, din momentul în care ai depus un efort, ai depășit zona zero.

Oricare ar fi motivul pentru care vrei să te oprești, n-o face. Ai depus un efort până în momentul de față, efort ce merită premiat în continuare. Așadar continuă. Continuă!

Tu cât de des ai parte de momente în care totul merge prost?

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.