Published On: 06/04/20154.3 min read

Când spun cuvântul liniște, mă gândesc la liniște interioară și pace sufletească. Acestea sunt elemente pe care dorim să le obținem, însă adesea ne împotmolim în amalgamul complex al vieții. De ce să tot complicăm lucrurile când ele, în esența lor, sunt foarte simple?

Răspunsul la această întrebare îl avem fiecare, în funcție de modul de gândire și experiențe, însă în acest articol nu vreau să mă concentrez asupra complexității lucrurilor. Vreau să pun accentul pe 5 lucruri pe care le poți face pentru a avea un gram în plus de liniște.

  1. Ești o persoană de succes! Vizualizează asta

Această tehnică este una foarte populară și totodată foarte benefică, având posibilitatea, prin prisma acestei tehnici, să transmiți mesaje pozitive subconștientului tău. Cu cât o practici mai des, cu atât mai bine.

Ce trebuie să faci? Totul este foarte simplu! Ia-ți un moment de 10 minute, în fiecare zi, și gândește-te la momentul prezent și la viitorul apropiat. Cum te vezi în acel viitor? Ești o persoană de succes?

Dacă da, foarte bine! Dacă nu, creează-ți în minte imaginea asupra propriei persoane, o imagine de succes. După care, din momentul prezent până în momentul viitorului apropiat vizualizează toți pașii, oricât de mici ar fi, pe care trebuie să-i faci.

Când ai ajuns la momentul viitorului apropiat, gândește-te la varianta ta de succes. Cum ești, ce atitudine ai, cât de des zâmbești și la orice detaliu care consideri că te va face o persoană de succes.

  1. Conștientizează-ți talentul și pune-l la muncă

Fiecare om are un talent, chiar și tu! Sunt sigur că ești talentat la un lucru, iar dacă îl descoperi și investești în el vei ajunge să fii foarte bun la lucrul respectiv. Așa că, primul pas ar fi descoperirea acestuia.

După ce ai descoperit ce talent ai, asigură-te că investești cât mai mult timp și energie în el. Dezvoltarea talentului înseamnă dezvoltarea creativității, așa că orice ai face nu pierde nici măcar o secundă.

Dacă nu știi la ce te pricepi cel mai bine și vrei să afli, poți face unul din următoarele două lucruri: fie te gândești la ce îți place să faci, treci pe o listă toate aceste lucruri și începi să le experimentezi, fie îi întrebi pe ceilalți la ce consideră ei că tu te pricepi, și începi să experimentezi acele lucruri.

Lucrul de care te vei atașa cel mai mult și care-ți va aduce zâmbetul pe buze în mod sigur va fi un talent.

  1. Scrie-ți gândurile pe o coală de hârtie

Și după ce ai scris o parte din gândurile tale pe o coală de hârtie, mai ia una și scrie din nou. Și tot așa până când ajungi să ai un jurnal. Beneficiile unui jurnal pot fi nemărginite, mai ales dacă ești o persoană introvertită, jurnalul ajutându-te să scapi de gândurile negative care-ți mistuie mintea.

Nu contează ce fel de gânduri scrii în el, însă orice ai scrie asigură-te că sunt cele mai sincere gânduri. Scrie despre ce te frustrează, despre ce îți place, despre ce iubești, despre ce te supără, însă orice ar fi, nu lăsa aceste gânduri să te copleșească!

  1. Fugi, fugi și fugi din nou

Și aici mă refer la sport. În liceu eram genul de om căruia nu-i plăcea sportul, cel puțin nu acel sport pe care-l făceam la școală. În schimb, mereu știu că ieșeam în weekend la un baschet cu prietenii.

Iar acum alerg. Alerg ca nebunul și mă simt extraordinar de bine, sportul făcându-mi atât corpul cât și mintea să-mi fie active.

Dacă ai vreodată nevoie de gânduri pozitive la modul spontan, tot ce trebuie să faci este să ieși afară din casă și să alergi pentru 15 minute. Nu ai nevoie de nimic mai mult decât un moment scurt de alergare pentru a trece de la agonie la extaz!

  1. Gânduri, introspecție, meditație

Acum vin în completarea celor spuse la punctul 1. Momentele petrecute cu tine însuți sunt întotdeauna benefice, iar 10 minute în fiecare zi petrecute cu tine sunt mai mult decât vitale pentru mintea și spiritul tău.

Iar când vine vorba de introspecție și meditație, am pentru tine un exercițiu super simplu: închide ochii și imaginează-ți cum în jurul tău se formează o aură. Gândește-te la culoarea acesteia, forma acesteia, materialul din care este format și orice alt detaliu.

La sfârșitul exercițiului, deschide laptop-ul și caută pe Google următoarele: ce reprezintă culoarea, forma, materialul și restul detaliilor din punct de vedere psihologic.

Tu ce ai face pentru un gram în plus de liniște?

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.