Published On: 06/02/20152.8 min read

Gândește-te la situațiile neplăcute de care ai avut parte anul trecut și la felul în care au apărut, la felul în care au persistat, la felul în care ai reușit să le depășești. Te pun să te gândești acum pentru că atunci, fix în momentul în care cele neplăcute se întâmplă, ne este greu să ne focusăm pe lucrurile care sunt bune. Și crede-mă, sunt foarte multe lucruri bune prezente în viața ta, indiferent de cât de neagră ar părea situația în care te afli. Care-i singura ta opțiune?

Anul trecut, pentru mine, a fost un an al schimbărilor, un an în care am fost debusolat din foarte multe puncte de vedere, în care am început lucruri și nu le-am continuat pe toate și doar pe câteva din ele le terminam. A fost un an care, cu toate că în primă fază a părut foarte nereușit, m-a ajutat să mă descopăr mai bine, să știu ce îmi doresc.

Tot ce încerc să spun este că, cu toate că lucrurile nu păreau prea roz, pentru că nu-mi plăcea faptul că nu reușeam să duc la bun sfârșit multe din lucrurile pe care mi le propuneam, perioada respectivă a fost una extraordinar de bună. Iar dacă acum mă gândesc și la alte lucruri care s-au întâmplat atunci, realizez că nu a fost nici pe departe cea mai proastă perioadă din viața mea. Ba chiar aș putea-o considera un pas important pentru anul acesta.

Pesimismul nu este nimic altceva decât o cale de a începe

Și sunt sigur că și tu ai avut parte de astfel de momente. Ele sunt naturale, toată lumea le experimentează, iar dacă nu ai înțeles asta până acum, spre binele tău ar fi să te conformezi. Eu unul, sunt de părere că ai nevoie de puțin pesimism pentru a putea depăși limitele optimismului.

A fi liniar nu înseamnă a merge drept înainte, ci a ști mereu să revii pe linia de plutire, indiferent cât de mult te-ai îndepărtat de ea. Făcând o paralelă la ideea aceasta, a fi optimist nu înseamnă să zâmbești ca nebunul tot timpul, ci să știi să zâmbești atunci când trebuie, mai ales atunci când momentele nu sunt tocmai roz.

Indiferent cât de mult doare, singura opțiune este să strângi din dinți, să zâmbești și să continui să mergi înainte. Indiferent de cât de rău ești lovit, singura opțiune este să te ridici, să zâmbești și să ții capul sus. Indiferent de cât de rău decurge totul în acest moment, singura opțiune este să conștientizezi că este un simplu moment, să zâmbești și să te gândeşti la cum poți schimba tot ceea ce acum nu-ți displace pentru un viitor mai bun.

Asta-i singura ta opțiune, să continui să zâmbești, să ții capul sus și să ai încredere în tine pentru că, până la urmă, ești singura persoană de care depinzi.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.