Published On: 23/01/20152.8 min read

Scriu acest articol gândindu-mă la experiențele pe care le-am avut până acum, alegând să am parte de ele atât în mod conștient cât și inconștient. Scriu acest articol gândindu-mă la toate prostiile și tâmpeniile pe care le-am făcut cu sau fără intenție. Scriu acest articol gândindu-mă că nu sunt singurul care a ajuns să facă lucruri pe care nu ar fi trebuit să le facă. Fiecare din noi deținem cea mai puternică armă, pe care trebuie să învățăm s-o controlăm.

De-a lungul vieții ajungem fie să facem rău altora, fie să ne facem nouă, de la lucruri foarte mari precum a da în cap, la propriu, până la lucruri foarte mici precum a fuma. Nici una din cele două activități nu sunt sănătoase și fiecare din ele se pedepsesc cu viața, în feluri diferite.

De ce facem lucrurile acestea?

Probabil pentru că suntem nebuni. Însă a fi nebun nu știu cât de grav este, cel puțin până în momentul în care nu lăsăm nebunia să ne controleze. Așa că nu cred că nebunia este neapărat problema noastră, mai ales că în spatele perspectivelor nebunești au stat mereu invenții ce au schimbat istoria.

Probabil pentru că suntem supărați. Însă orice supărare trece, oricât ar fi de mare, iar daunele pe care ajungem să le facem, nouă sau altora, nu sunt permanente. Oricât de mult ai supăra pe cineva, până la urmă ajunge să se maturizeze și uită, iartă sau nu-i mai pasă.

Probabil pentru că vrem să experimentăm lucruri noi. Însă oricât de mare ar fi dorința în a experimenta lucruri noi, cred cu tărie că înainte de a le experimenta pe cele negative, sunt mii și miliarde de lucruri pozitive ce merită întreprinse cu zâmbetul pe buze.

Motivele pot continua, însă oricare ar fi acestea și indiferent care sunt gândurile care ne pisează neuronii, până la a face efectiv lucrurile respective mai e nevoie de un pas. Mai este nevoie să acționăm.

Putem să fim nebuni și să vrem să omorâm pe toată lumea. Putem să fim supărați și să vrem să nu mai vorbim cu nimeni. Putem să vrem să experimentăm lucruri noi și să ne aruncăm în cap de la ultimul etaj. Însă a vrea nu înseamnă totodată a acționa. Iar aici este momentul în care conștientizăm.

Ce ar trebui să conștientizăm?

Fiecare dintre noi deține cea mai puternică armă din lume și tocmai din acest motiv cred că ar trebui să învățăm s-o folosim. Consider că asta ar trebui să conștientizăm. Fiecare dintre noi are acea armă care face lucrurile să se întâmple. Ai putea crede că este creierul, însă aș simplifica lucrurile ceva mai mult de atât, pentru că este nevoie de un creier pentru a controla ceva.

Cea mai puternică armă pe care fiecare dintre noi o avem sunt mâinile noastre. Din cauza mâinilor ajungem să dăm în cap cuiva. Probabil că dorința există, însă nu dorința folosește o lopată pentru a face ceva negativ, ci propriile mâini.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.