Published On: 16/01/20154.4 min read

Avem capacitatea de a ajunge de la 0 la 100. Putem evolua atât de mult prin prisma schimbărilor încât putem atinge succesul. Totul este cu adevărat simplu pentru că pașii efectivi pe care trebuie să-i facem sunt simpli, însă din cauza faptului că nu avem răbdare ajungem să complicăm totul. Hai să descoperim împreună cum să fii atât de bun încât ceilalți să nu te poată ignora.

Cu toate acestea, înainte de a ajunge să fii bun, trebuie să te decizi asupra cărui lucru trebuie să fii bun. Trebuie să descoperi acel lucru pe care-l faci cu zâmbetul pe buze. Din momentul în care ai aflat ce-ți place să faci și te decizi că acela este lucrul pe care îl vei face pentru restul vieții, atunci poți trece la pasul următor.

Spuneam că răbdarea este importantă. Când vine vorba de ceea ce alegem să facem în viață, pot spune că în primă fază putem alege din următoarele două categorii: fie alegem să facem ceea ce ne place, fie alegem să facem bani.

Dacă alegem să facem bani, s-ar putea să nu ajungem să fim fericiți. Dacă alegem să facem ceea ce ne place, înseamnă că suntem fericiți. Iar aici intervine răbdarea. Dacă atunci când alegem să facem ceea ce ne place avem și îndeajuns de multă răbdare, atunci vom ajunge să facem și bani din asta, pentru că odată cu trecerea timpului vom ajunge să excelăm în domeniul respectiv.

Și să presupunem că faci ceea ce îți place, însă cum ajungi să fii atât de bun încât cei din jurul tău să nu te poată ignora?

1. Fii pasionat și dedicat pasiunii tale

Despre pasiune și importanța acesteia în viața noastră am mai vorbit, însă totul începe să devină interesant din momentul în care ne și dedicăm pasiunii.

Să presupunem că îți place să te plimbi cu bicicleta. Ești atât de pasionat de lucrul acesta încât în fiecare zi ești pe bicicletă și oriunde trebuie să ajungi, ajungi acolo cu ajutorul bicicletei. Dacă ți se pune pata și vrei să pleci mâine la munte, păi te sui pe bicicletă și pleci la drum. Cred că asta înseamnă să fii pasionat.

În ceea ce privește dedicarea pentru pasiunea ta, aici lucrurile încep să devină interesante. Din punctul meu de vedere, te dedici asupra unui lucru atunci când lucrul respectiv nu îți aduce doar ție beneficii, ci și altora. Te dedici asupra lui atunci când și cei care sunt în jurul tău au ce învăța din ceea ce tu faci, în esență, a dedica înseamnă a oferi.

Așa că gândește-te la pasiunea ta și la cât de mult se bucură ceilalți de lucrurile pe care tu le întreprinzi.

2. Fii determinat

Pentru a mă lega de prima idee, aș putea spune că determinarea ar trebui să fie în a oferi fericire celor din jurul tău. Muncește pentru a-i face pe ceilalți fericiți și astfel vei ajunge și tu să fii fericit – totul este precum un troc: oferi fericire pentru fericire.

Cu cât depui mai mult efort pentru lucrurile care te pasionează, cu atât vei avea parte de cât mai multe lucruri bune în viața ta, iar acestea te vor face să iubești și mai mult lucrurile pe care le faci.
Revenind la exemplul cu bicicleta, gândește-te la faptul că unul din prietenii tăi își cumpără bicicletă și la un moment dat i se strică frâna. Fiind nepriceput, ajunge să apeleze la tine. În urma faptului că îi ajuți și îi repari frâna, acesta ajunge să fie fericit pentru că se poate plimba, din nou, în siguranță pe bicicletă. Pentru că l-ai ajutat îți va oferi cel mai de dorit lucru, și anume aprecierea.

Tânjim după apreciere, iar dacă îți dorești să fii apreciat pentru lucrurile pe care le faci, atunci fii determinat să le faci așa cum trebuie.

3. Fii prezent

Degeaba ești pasionat și dedicat. Degeaba ești determinat și vrei să îi faci pe ceilalți fericiți. Toate acestea sunt degeaba dacă nu ești prezent. Pentru ca oamenii să se poată bucura de lucrurile pe care tu le faci, trebuie înainte de toate să știe că le faci.

Dacă tu te plimbi în fiecare zi cu bicicleta, este foarte probabil ca oamenii să afle până la urmă acest lucru, însă nu vor avea de unde să știe că ești și foarte pasionat de plimbatul pe bicicletă. Așa că povestește-le despre cum în fiecare zi pedalezi câte 10km, iar în fiecare weekend vizitezi câte o nouă locație, iar obiectivul tău pe anul acesta este să pedalezi până în Budapesta.

Povestește-le celor din jurul tău despre ceea ce faci și fii prezent în vieţile lor.

Cum să fii atât de bun încât ceilalți să nu te poată ignora? Totul este simplu! Totul pornește de la pasiune.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.