Published On: 15/11/20142.5 min read

Fie că ești în căutare de oratori mai buni pe care să-i analizezi, fie că dorești să asculți niște idei pur și simplu uimitoare, TED este locul în care găsești aceste două elemente, în marea majoritate a timpului combinate. În continuare sunt prezentate cele mai bune 5 discursuri de pe TED, din punctul meu de vedere, așa că ia popcornul și pregătește-te!

  1. Ken Robinson: Școlile distrug creativitatea

Copii sunt în mod natural foarte creativi, iar Ken ne invită să regândim felul în care ar trebui să ne educăm copii, punând în prim plan sistemul de educație prin care fiecare copil trebuie să treacă și felul în care acesta limitează creativitatea.

De asemenea, același principiu poate fi folosit și în afaceri, antreprenorilor fiindu-le recomandat să își lase angajații să greșească, greșelile fiind un pas important către dezvoltare și inovație.

  1. Amy Cuddy: Limbajul trupului determină cine ești

În urma vizualizării acestui discurs îți poți da seama că postura pe care o adopți poate fi mai importantă decât mâncarea pe care o mănânci. În cele 20 de minute, Amy Cuddy ne convinge că așa cum a gândi se reflectă în ceea ce facem, la fel și ceea ce facem se reflectă în a gândi. Cu adevărat un discurs uimitor.

  1. Simon Sinek: Cum liderii excepțional inspiră acțiune

Un discurs prezentat cu pasiune despre felul în care gândim și despre lucrurile în care credem. Felul în care comunicăm este foarte important, ne spune Simon Sinek, iar companii mari precum Apple, au un mod diferit de a face asta. Vezi discursul pentru a-ți schimba părerea despre cum ar trebui să-ți promovezi produsele și serviciile.

  1. Brene Brown: Puterea vulnerabilității

Umilința, jena și rușinea sunt domenii de studiu pentru Brene Brown. Nu foarte mulți oameni vorbesc deschiși despre aceste sentimente, însă a ne conștientiza imperfecțiunile și a fi de acord cu ele, în ciuda faptului că societatea ne îndeamnă să fim tocmai pe dos, acest lucru ne va face să fim împăcați cu noi și totodată ne va duce cu un pas mai aproape de fericire.

  1. Jill Bolte Taylor: Puternicul atac de iluminare

Jill este un cercetător pe creier la Harvard. Atunci când Jill a spus că a avut un atac de iluminare, a spus-o pe bune, literalmente. Într-o dimineață, la vârsta de 37 de ani, a suferit de un accident vascular cerebral devastator. Primele ei gânduri au fost următoarele: „Wow! Asta este interesant! Cine are oportunitatea să facă studii pe propriul creier?”.

În cele 18 minute ale discursului, Jill ne povestește cum a reușit să treacă peste problemele ei cu brio.

Cum ți se par aceste 5 discursuri TED? Le consideri a fi cele mai bune?

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.