Prezentul este unul debusolant, în care tot mai mulți dintre noi suntem îndemnați să înaintăm către ceea ce ne îndeamnă societatea, către tot felul de acțiuni care ne disipă unicitatea, valorile și abilitățile pe care le avem. Facem lucrurile din ce în ce mai mecanic și avem așteptări din ce în ce mai mari de la tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, când de fapt ar trebui să fie totul mult mai natural, bazat pe sentimente și emoții, iar așteptările să fie doar de la noi înșine. Tu faci parte din generația de lideri ce vizează viitorul?
Gândește-te la mediul în care te afli, gândește-te la felul în care toată lumea acționează și întreprinde lucrurile și totodată la felul în care tu te raportezi la cele din jurul tău. Și partea interesantă este că acționezi în consecință.
Ne interesează dacă suntem plăcuți, dacă suntem iubiți, dacă suntem extraordinari, perfecți, minunați sau nu. Ne interesează dacă suntem inteligenți, dacă avem dreptate sau nu. Și toate acestea pentru că vrem să fim acceptați, tânjim după părerea celor din jurul nostru atât de mult încât suntem în stare să facem aceeași acțiune la nesfârșit până când ceilalți vor zice „DA!”.
Nu ne mai pasă de ceea ce e bun sau rău, ne interesează doar dacă lucrurile pe care le facem sunt corecte, și considerăm că orice greșeală facem ne va aduce un eșec urmat de un faliment personal și profesional.
Țin să te anunț că nimeni nu-i perfect, țin să-ți reamintesc că nici tu nu ești perfect. Așa că vreau ca tu să greșești. Să greșești intenționat astfel încât data viitoare când ai parte de un eșec să te simți mândru pentru că tu ai vrut să greșești, ai vrut să ai parte de eșecul respectiv.
De ce să ne simţim prost atunci când greșim? Pentru că societatea ne-a tot spus asta pentru 20 de ani? Da, probabil ți se pare un motiv logic, însă nu-i unul bun, nu-i unul pe care trebuie să-l bagi în seamă. Am fost controlați atât de mult timp și acest proces va dura pentru și mai mult timp, însă nu asta este important.
Important este că din toți cei care suntem controlați, se vor forma două grupuri: roboți și lideri.
Roboții sunt aceia care probabil îi tot vezi pe stradă, prin cafenele, pe la evenimentele la care ajungi. Sunt genul acela de oameni care acționează doar în urma unui îndemn venit din exterior, în urma unor acțiunilor făcute de alții pe care ei pe pot copia, duplica. Roboții sunt monotoni, lipsiți de energie și fără nimic special pe care să-l transmită mai departe.
Și cu toate că toți ne naștem speciali, cu toate că toți ne naștem lideri, între timp ajungem să fim roboți. Ajungem să nu mai avem nimic special, ajungem ca din toate abilitățile cu care ne naștem să rămânem doar cu câteva, fără ca măcar să conștientizăm asta, și asta este cel mai trist.
Suntem orbiți de societate, de sistem, de anturaj, de familie, pentru că și aceștia au fost orbiți la rândul lor și nu au avut nici cel mai mic habar ceea ce ar fi trebuit să facă, așa că au ajuns să transmită mai departe incapacitatea de schimbare.
Însă lucrurile se pot schimba. Lucrurile se schimbă exact în acest moment și suntem foarte mulți care simțim schimbarea pe propria piele. Și avem dorința de a face schimbarea și o vom face. Ba chiar îi vom influența pe alții să facă schimbarea.
O schimbare către libertatea în a gândi și în a acționa în funcție de propriile gânduri. O schimbare în care vom trăi cu adevărat emoțiile și sentimentele ascunse în spatele zidurilor mentale formate de-a lungul zecilor de ani de comă cerebrală.
Liderii sunt aceia care conștientizează toate acestea, care consideră și cred cu tărie în faptul că lucrurile se pot schimba. Sunt aceia care vor depune orice gram de efort necesar pentru a pune încă un pas în călătoria ce se anunță a fi permanentă.
Lider sunt eu, lider ești tu. Toți aceia care acum gândim la fel și la un moment dat ne vom unii pentru un scop comun. Într-un final ajungând să fim cât mai puțini roboți și cât mai mulți lideri.
Și dacă tot consider cu tărie că această schimbare se manifestă în acest moment și urmează să fie din ce în ce mai vizibilă, doresc să lansez o provocare către orice blogger care îmi împărtășește gândurile. Te provoc să scrii despre felul în care vezi tu schimbarea și despre implicarea ta, a noastră a tuturor, uniți sau nu, în această aventură.
♥ Mă numesc David Mitran
Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.
Hai să ne cunoaștem
Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.
Fără spam. Îți promit.