Published On: 22/07/20143.4 min read

Sau mult mai important, de ce atunci și nu acum?

Pun pariu că există momente în care te gândești la astfel de întrebări, pentru că ele există în viețile tuturor, iar ca răspuns, cel puțin pentru a doua întrebare, sunt absolut sigur că vi cu o scuză stupidă. O zi oarecare nu va fi mai bună decât astăzi, iar acea zi perfectă nu va apărea niciodată.

Problema aceasta este și mai dificilă pentru oamenii care au trecut de 30-35 de ani. Atunci când vezi că în viață ai parte de doze constante de succes, este ușor să crezi că mâine va fi o zi mult mai bună. Dacă ai bani, libertate și înțelepciune, de ce să nu aștepți până într-o zi oarecare?

Principiul lui Acum

Având în vedere această problemă, un bun principiu pe care îl propun este să te aștepți ca viitorul să păstreze conținutul prezentului. Dacă orice simți că este important nu există într-o formă în momentul prezent, atunci nu va exista nici în viitor.

Urmând această idee, acea persoană care își dorește să devină antreprenor, ar trebui să facă ceva antreprenorial astăzi, chiar dacă este imposibil ca astăzi să pornească o afacere în adevăratul sens al cuvântului. Viitorii filantropi ar trebui să dea unul sau doi lei cauzelor caritabile, chiar dacă sunt foarte săraci. Dacă vrei să fi pasionat cu ceea ce faci, ar trebui să găsești ceva la ceea ce faci pe care să-l poți iubi în fiecare zi.

Vreau totodată să știi că nu fiecare moment în care așteptăm înseamnă că procrastinăm. Nu toate întârzierile sunt iluzii despre o motivație care are legătură cu viitorul. Însă funcționează în marea majoritate a timpului pentru a combate viciul „oricărei zi” care consider că este un principiu de durată.

Conținut înainte de angajament

Principiul nu înseamnă că fiecare proiect, obiectiv și stil de viață pe care dorești să-l urmărești ar trebui să înceapă astăzi. Câteodată acest lucru este imposibil. Alteori a încerca acest lucru ar putea fi prostesc. Mai bine zis, principiul acesta poate fi văzut ca pe un test. Dacă speri că în viață, într-o oarecare zi, vei avea parte de ceva anume, atunci un mic procent din acel ceva ar trebui să existe și astăzi în viața ta. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci probabil că te minți singur.

Ideea nu este doar a acționa către obiectivele tale, ci a le și trăi într-o mică cantitate.

Dificultatea în a începe astăzi

A urmări acest principiu nu-i ușor. Câteodată simt că fac ceea ce trebuie, că fiecare schimbare a vieții mele din momentul de față ajunge să ducă la ceva extraordinar de bun. Alteori am parte de eșecuri. Dacă îți dorești să urmezi acest principiu și te aștepți ca totul să decurgă ușor sau ca totul să se întâmple instant, atunci mai bine stai pe bară pentru că așteptările îți vor fi ruinate.

La fel ca multe dintre principiile de valoare, crearea conținutului de astăzi reflectă ambițiile de mâine, lucru care este departe de a fi ușor.

Începe devreme

Nu pot spune că am ajuns la un succes extraordinar, însă pot spune că tot ce am făcut până acum ma ajutat și mă va ajuta pentru a atinge acel succes extraordinar. Iar a face ceea ce fac și acum, doar că la un nivel mult mai restrâns, mult mai basic, am început când aveam 17-18 ani, deci îndeajuns de devreme.

Însă nu vreau să te simți descurajat în cazul în care ai trecut de acea vârstă. Important este să începi acum și să urmezi principiul pe care doar ce ți l-am prezentat.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.