Published On: 04/07/20143.2 min read

Avem capacitatea de a ne schimba starea de spirit în bine cu un simplu gând și cu toate acestea fie nu o facem pentru că nu vrem, ceea ce este mai mult decât greșit din punctul meu de vedere, fie nu o facem pentru că nu știm cum, ceea ce înseamnă că nu avem îndeajuns de multă informație. Articolul de astăzi este atât pentru cei care nu vor, dar care caută o doză de motivație pentru a o face, cât și pentru cei care nu cunosc îndeajuns de multe metode prin care să își poată schimba starea de spirit în mai bine.

Din ce în ce mai multe studii arată că a zâmbi este o stare de spirit și oricât de ciudat ar suna, a zâmbi este acea stare de spirit în care tu ești binedispus, ești fericit. Am găsit un articol care este publicat încă de la jumătatea anului 1989 și care prezintă două studii, studii în care au fost analizate expresiile faciale și importanța acestora pentru emoțiile pe care le trăim.

Pe scurt, în respectivele studii, voluntarii erau încurajați fie să se încrunte, fie să ridice din sprâncene și astfel erau analizate mesajele trimise către creier de respectivele expresii faciale, urmând să genereze anumite emoții. Te invit să citești studiile pentru a înțelege ceva mai bine întreaga idee.

Însă studiile sunt mai puțin importante, lucrul cel mai important fiind ce simțim pe propria piele atunci când ne controlăm expresiile faciale. Iar dacă în momentul în care citești acest articol ești deprimat sau trist, atunci este perfect pentru că am soluția exactă prin care îți poți schimba în doar câteva minute starea de spirit în mai bine.

Am pentru tine un exercițiu destul de simplu care implică un pix și muzică, muzică energică. Un pix nu pentru desenat sau mâzgălit, ci pentru a te ajuta să continui să zâmbești. Așa că tot ce trebuie să faci cu pixul este să-l bagi în gură și să-l ți între dinți, pe orizontală, astfel încordându-se aceeași mușchi pe care îi încordezi când zâmbești, formându-se un zâmbet sau ceva apropiat unui zâmbet ( posibil un rânjet ). Acum trecem la partea a doua, și anume muzica. În timpul în care ți pixul în gură, alege o melodie energică și dansează. Asta este tot ce trebuie să faci și încă din primele secunde pun pariu că o să te bufnească râsul. Dacă vrei ca efectul scontat să fie instant, atunci în timp ce faci toate aceste lucruri, privește-te într-o oglindă.

Uite și câteva melodii energice din partea mea, ca să nu zici că nu te-am ajutat până la capăt:

Revenind la importanța zâmbetului, eu am o teorie foarte simplă care sună în felul următor: de-a lungul vieții ne creăm tot felul de ancore care să ne ajute să ne motivăm, să ne ajute să fim fericiți și așa mai departe, însă ignorăm acea ancoră care este creată încă din primele momente de viață și de atunci o tot folosim și anume zâmbetul. Zâmbim de când ne naștem până când murim și zâmbim mereu atunci când ne simțim bine.

Așa că te întreb, de ce să nu zâmbim și atunci când suntem triști pentru a avea din nou parte de starea de bine? Nu uita să continui să zâmbești.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.