Published On: 27/06/20144.6 min read

Motive pentru care ar trebui să folosim pasiunea pe post de busolă sunt multe și spun asta gândindu-mă la toți oamenii pe care i-am întâlnit în ultimul an și care folosesc o astfel de busolă. Tot ceea ce fac se întâmplă în jurul pasiunii lor și am observat câteva lucruri pe care toți aceștia le posedă, lucruri pe care le voi împărtăși și cu tine imediat astfel încât să înveți cum să te ghidezi cu ajutorul pasiunii.

Indiferent care este pasiunea acestor oameni pe care i-am întâlnit și indiferent care este și pasiunea ta, pun pariu că în cazul în care o folosești pe post de busolă te vei regăsi în acest articol, acestea fiind lucruri rezultate în urma întreprinderii acelor activități care ne plac, care au legătură cu pasiunea. Astfel că dacă vreodată ai fost în căutare de motive pentru care să începi să ții cont mai mult de pasiunile tale, atunci articolul acesta s-ar putea să îți fie de ajutor.

Trăiește-ți viața cu zâmbetul pe buze!

Îți place să călătorești mult și să vizitezi cât mai multe monumente, să cunoști câți mai mulți oameni și să aflii despre ei? Atunci nu te angaja într-o agenție de turism care îți mănâncă 10 ore din fiecare zi, ci găsește alternativa.

Îți place să programezi și să faci jocuri / programe / website-uri? Atunci nu te angaja într-o companie care te va pune să faci aceste lucruri pentru fiecare 10 ore pe zi, ci găsește alternativa.
Mă gândesc că aceste două exemple sunt îndeajuns și că ai prins ideea. De ce să muncești pentru altcineva când o poți face pentru tine? Dacă vei munci pentru altcineva vei munci sub regulile impuse de respectiva persoană, vei fii coordonată de acel șef și libertatea ta de acțiune va fi foarte limitată, astfel pasiunea ajungând să dispară treptat – treptat.

Acum este posibil să te gândești la faptul că dacă atunci când vei abandona aceste ore fixe nu vei mai avea la fel de mult de muncă și că vei avea mai mult timp de relaxare. Nu, timpul investit va fi cam același, poate chiar mai mult, însă oboseala nu se va simți pentru că totul va fi așa cum îți dorești. Nimeni nu-ți va impune nimic și vei ajunge să controlezi singur cursul acțiunilor tale, propriul tău succes și propria-ți dezvoltare depinzând doar de tine.

Astfel, vei ajunge să te bucuri mai mult de viață, să apreciezi mai mult momentele cu cei dragi dar și momentele în care ești singur și te vei afla mereu în acel loc și moment care te va face să zâmbești pentru că pasiunea și toate activitățile pe care acestea le presupune vor fi peste tot în programul tău, oferindu-ți energia și atitudinea pozitivă necesară pentru mult timp.

Scapă de singurătate

În mod sigur, dacă îți petreci 10 ore pe zi la birou, nu ai timp să mai întâlnești și alte persoane. Și dacă ajungi să stai mult prea mult timp într-o situație de genul acesta, vei ajunge mai rapid decât îți imaginezi să te simți singur, mai ales dacă ești o fire sociabilă.

Busola de care vorbeam la început te va îndrepta către noi persoane care fac lucruri pe care le faci și tu, care gândesc cum gândești și tu, care sunt pe aceeași lungime de undă ca și tine. Și astfel poți fi sigur că ești satisfăcut din punct de vedere social și că niciodată nu vei ajunge să fii singur. Ba chiar vei putea întâlni persoana cu care să-ți petreci restul vieții sau parteneri de afaceri. Desigur, nu ai cum să fii sigur de toate acestea, însă dorința de a descoperi toate aceste lucruri trebuie să izvorască din interior.

Pasiunea este motivație

De ce avem nevoie de motivație? Scriam mai de mult un articol pe motivonti în care explicam cum motivația se îmbină cu dezvoltarea personală și cu succesele, formându-se o rutină foarte interesantă între cele trei care ne ajută să avem parte de fericire în viață.

Însă care este legătura dintre pasiune și motivație? Acești doi factori sunt puternic conectați. Adu-ți aminte ultimul moment în care ai fost supărat, în care ai fost depresiv. Cât de ușor îți era să treci de la starea respectivă la a te motiva și a acționa pe baza motivației respective? Pun pariu că foarte greu.

Ne este dificil să ne motivăm atunci când nu avem o stare de spirit tocmai bună și viceversa – ne este foarte ușor să ne motivăm atunci când ne simțim bine, iar cele mai des întâlnite momente în care ne simțim bine sunt cele petrecute cu persoanele apropiate și atunci când facem lucrurile care ne plac.

Zâmbete, cerc social și motivație. Acestea sunt trei beneficii majore dintre multitudinea de beneficii de care poți avea parte. Alege ca în viață să te ghidezi cu ajutorul pasiunii și vei experimenta noi perspective, toate trăite cu zâmbetul pe buze.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.