Published On: 05/05/20145.2 min read

Avem parte de oportunități în fiecare zi, însă pe foarte multe dintre acestea le ignorăm sau nu le observăm. Ajungem la perioade de zile, chiar săptămâni întregi în care nu suntem capabili să observăm nici măcar o oportunitate și ca rezultat ajungem să fim depresivi, să nu ne mai bucurăm de viață, să stagnăm. Tu aștepți oportunitățile să apară?

Așa cum oricine are parte de oportunități, oricine își poate crea propriile oportunități și pun pariu că dacă ai ști cum să faci asta, nu ai mai aștepta ca acestea să-și facă simțită prezența. Pentru tine fiecare zi ar fi o alta, fiecare zi ar avea o nouă rutină, noi emoții pe care să le experimentezi și sunt sigur că ți-ar plăcea fiecare amănunt în parte.

Sunt trei lucruri importante de care consider că orice oportunitate are nevoie pentru a fi creată, iar aceste trei lucruri ți le voi prezenta în cele ce urmează.

Importanța socializării

Indiferent că este socializare online sau offline, aceasta este importantă pentru că ne satisface una din cele mai vechi nevoi ale ființei umane și anume comunicarea. De asemenea, socializarea are loc oriunde, oricând, oricum, regulile și delimitările acesteia fiind definite de persoanele care contribuie și mediul în care are loc.

Și pentru că socializarea este importantă la crearea de oportunități, le vom lua pe rând:

  • socializarea offline: întâlnirea cu oamenii ne ajută să-i cunoaștem mai bine, dar totodată să cunoaștem și alți oameni. Este aproape imposibil să ajungi într-un loc și să cunoști toate persoanele de acolo, iar singura excepție o văd atunci când ne întâlnim cu prieteni apropiați la micile evenimente care ne țin aproape. Deci, socializarea offline este importantă pentru a întâlni persoane noi și totodată pentru a cunoaște mai bine persoanele cu care comunicăm.
  • socializarea online: în online socializarea este puțin mai diferită datorită comunicării care este limitată. Astfel că, o comunicare eficientă, creatoare de oportunități, în mediul online aș vedea-o prin intermediul unui blog sau website. Astfel lumea ajunge să te cunoască și să comunice cu tine în urma ideilor pe care le exprimi. Da, brand-ul personal este unul din beneficiile majore ale comunicării online, iar acesta te ajută la crearea oportunităților.

Pe scurt, avem oportunitatea de a ne exprima și de a cunoaște oamenii cu care comunicăm. Și pentru că știm că oamenii crează oportunități, cu cât cunoaștem mai mulți oameni, cu atât vom avea parte de mai multe oportunități, însă asupra acestui fapt voi reveni la sfârșitul articolului.

Atitudinea pozitivă reprezintă cheia

Zâmbet, optimism și multă încredere în propriile forțe. Acestea sunt trei din calitățile unei atitudini pozitive, iar dacă le ai, atunci ești capabil să vezi fiecare oportunitate în parte și să profiți de ea. Și pentru că sunt sigur că ai văzut filmul Yes Man, te rog să-ți aduci aminte prima parte a filmului, în care protagonistul avea rutina acasă – serviciu – acasă, și s-o compari cu partea a doua, în care își schimbă atitudinea și începe să aibă tot felul de experiențe de neuitat.

Probabil consideri că filmul este exagerat, însă o astfel de extremă te poate ajuta să aduci în viața ta oportunitățile mai repede decât crezi.

Descoperirea pasiunii

Care este rezultatul descoperirii unei pasiuni? Acela că știi încotro te îndrepți.

Atunci când îți dorești să ai parte de cât mai multe oportunități, ar trebui să știi în ce domeniu vrei ca oportunitățile să apară. Dacă tu ești un sportiv de performanță, nu cred că oportunitățile tale ai vrea să apară în domenii precum fizică cuantică sau inginerie navală.

Astfel că pasiunea nu o descoperi doar pentru a ști ce vei face pentru restul vieții cu zâmbetul pe buze, ci și pentru a avea ce face restul vieții, oportunitățile creându-le exact acolo unde ai nevoie de ele.

BONUS: Cum să-ți schimbi anturajul într-un an de zile

Dacă te aștepți ca o astfel de schimbare să se întâmple fără pic de efort din partea ta, atunci îți recomand să stai deoparte de restul articolului. În schimb, dacă ești dispus să investești resurse în a cunoaște oameni interesanți, atunci îți propun să abordezi următoarea strategie.

Se presupune că de la 25 de ani în sus ar trebui să ai propria sursă de venit și să poți să faci ce dorești cu banii respectivi, însă de obicei a face ceea ce dorim cu banii înseamnă a-i arunca pe prostii. Astfel că te invit să-i investești cu cap și anume să-i investești în tine.

Indiferent cât de mic ai avea venitul, pot spune că niște bănuți pe care să-i cheltui cum vrei tot îți rămân (și în mod sigur se întâmplă acest lucru dacă nu ai datorii). Ceea ce îți propun este următorul lucru: atunci când participi la un eveniment și întâlnești o persoană pe care o consideri inteligentă, importantă, interesantă sau oricum dorești tu, o persoană cu ajutorul căreia să poți dezvolta proiecte, să poți evolua, să te poți dezvolta ca persoană, permite-ţi să-ți răpești o zi din calendar și niște bănuți și să îi faci cinste cu o masă în oraș în care să discutați despre viitorul vostru din punct de vedere profesional.

Dacă ai astfel de 3 întâlniri pe lună, într-un an de zile au cunoscut 36 de persoane noi, iar din acestea nu știi cât de multe persoane vor rămâne pe lângă tine și cât de cât de multe beneficii și oportunități vei avea parte. Sunt lucruri pe care rămâne să le descoperi.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.