Published On: 28/04/20145.6 min read

În ultimul timp întâlnesc din ce în ce mai mulți oameni extrem de pozitivi, însă nu pot spune că cei realiști sau pesimiști s-au disipat. Încă sunt prezenți și coexistă cu noi, cei optimiști, pe aceste meleaguri, însă acest lucru nu ma face să-i ignor, ci să mă focusez și mai mult pe ei. Așa cum am promis încă de la început, acest blog este conceput pentru a-mi transmite gândurile mai departe, iar de data aceasta sunt ațintite către cei care își doresc ceva mai multă căldură în suflet.

Oricât de negativ ai vedea lucrurile, oricât de prost ți-ar merge, oricât de grea ți s-ar părea că este situația, îți spun un singur lucru: toate aceste perspective sunt doar în mintea ta și tu ești singurul care poate face o schimbare. Vrei să fii fericit? Gândește-te ce ar însemna asta și începe să te simți ca atare și să faci lucrurile în felul respectiv. Totul depinde de tine, pentru că a fi fericit înseamnă a avea o stare de bine pe care nimeni altcineva nu ți-o va oferi.

De ce este important optimismul?

Înainte de a ajunge la importanța optimismului, aș prefera să-ți spun câteva cuvinte despre importanța înțelegerii optimismului. Este necesar ca înainte să îți dorești un lucru, să-l înțelegi cât mai bine, altfel s-ar putea ca de la un moment în colo să descoperi anumite lucruri care nu-ți plac la respectivul lucru și să începi să-l respingi.

Gândește-te la multitudinea de lucruri pe care le-ai experimentat până ai ajuns la acela care îți place atât de mult încât ai ajuns nu doar să rămâi cu el în ultimii 5 ani, însă ai ajuns chiar să faci bani cu ajutorul lui. Toate acele lucruri experimentate înaintea descoperirii pasiunii însemnau de fapt înţelegerea lor în ideea de a le păstra cât mai aproape de tine. Însă ceva a intervenit și le-ai respins puțin câte puțin. Însă nu același lucru s-a întâmplat și cu pasiunea.

Optimismul este o pasiune

Fie că admiți sau nu, dacă îți doreşti să fii un optimist sunt sigur că cel puțin o dată la câteva zile îți reîmprospătezi gândurile și le transformi pe cele negative în unele pozitive, pentru că știi că aceasta este unica ta soluție. Astfel că un efort trebuie depus constant, iar cei care au impresia că optimismul este o activitate care se întâmplă o singură dată și mai apoi o ai pentru restul vieții pot spune că se înșeală amarnic și probabil din această cauză au renunțat așa de repede.

Și ca orice altă activitate pe care o îndrăgești, optimismul are nevoie să fie întreținut. Și astfel ajungi să ai grijă constant ca atitudinea ta zen să nu dispară, ca gândurile tale să fie din ce în ce mai pozitive. Gândește-te la pasiunea ta pentru fotografie, pentru pictat, pentru muzică, pentru orice. Sunt sigur că la fiecare câteva luni ( sau de fiecare dată când îți permite buzunarul ) achiziționezi câte un element cu care să îți poți experimenta pasiunea. Ba chiar și atunci când buzunarul nu-ți permite faci un efort.

În optimism, înlăturarea gândurilor negative reprezintă efortul pe care trebuie să-l facem, chiar și atunci când buzunarul nu ne permite.

Importanța optimismului

Îmi aduc aminte când am achiziționat domeniul și hostul pentru blog, în urmă cu doi ani. Pe vremea acea nu începusem să-mi fac banii de buzunar singur și cam toate economiile mele acolo s-au dus. Îmi doream atât de mult să mă exprim la un nivel la care să ma poată citi și cei care nu mă cunosc încât am luat o decizie riscantă.

Iar aici ar urma să fac o legătură între felul în care sunt vizibile doar lucrurile pozitive pentru optimiști și felul în care sunt ignorate cele negative și pericolul care îl poate aduce acest risc. Însă te anunț că nu există niciun risc, pentru că în universul optimismului negativismul nu există.

O dată ce ajungi să gândești pozitiv, trebuie doar să înveți să întreții aceste gânduri și totul va fi minunat. Și va fi atât de minunat încât cele negative nici nu-și vor mai face simțită prezența de la un moment dat în colo. Nu mă înțelegeți greșit, optimiștii sunt și ei oameni și ca orice alți oameni au parte de probleme și situații dificile, însă le tratează doar cu gânduri pozitive.
Beneficii ale optimismului:

  • ai mereu o atitudine pozitivă și indiferent care ar fi problema de care te lovești, o soluționezi imediat pentru că ai parte doar de gânduri pozitive (soluții), ci nu gânduri negative (situații problematice);
  • faci parte din acea mare masă de oameni cu spirit antreprenorial. Orice om care a ajuns să dezvolte o afacere de milioane a avut o gândire pozitivă cu care a pășit înainte de-a lungul călătoriei. De asemenea, chiar și în companiile mari, oamenii din conducere au o atitudine a naiba de pozitivă. Tu te afli printre acești oameni și te poți conecta foarte ușor cu ei;
  • există un proverb chinezesc care sună în felul următor: „fall down seven times, get up eight times”. În mod sigur acest proverb a fost spus de un optimist și ne caracterizează atât de bine încât cursul vieții unui optimist are la bază acest proverb. De fiecare dată când ai parte de un eșec, te ridici și continui ceea ce făceai înainte de eșec, cu zâmbetul pe buze;
  • pentru că gândurile pozitive au o intensitate mult mai mare decât a gândurilor negative, vei atrage în viața ta ceea ce îți dorești și vei ajunge să fii înconjurat de oamenii pe care ți dorești și să ai parte de succesul binemeritat;
  • datorită optimismului vei ajunge să te bucuri mult mai ușor de lucrurile din jurul tău și chiar te vei bucura de acele lucruri pe care până acum nici măcar nu le observai.

Dacă îți surâd toate aceste beneficii, află că un stil de viață optimist, cu o gândire pozitivă îți va aduce aceste beneficii.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.