Published On: 18/04/20143.2 min read

Există o tendință la foarte mulți oameni de a își prinde urechile în task-urile de zi cu zi, în urgența lucrurilor viitoare, în distracția online-ului și multe altele.

Și astfel uităm să zâmbim.

În graba de a face lucrurile să se întâmple și în stresul de a le face să se întâmple într-un mod cât mai perfecționist, uităm să savurăm fiecare moment și să ne bucurăm de el.

În fiecare moment există o doză de fericire de care tu ar trebui să te bucuri. Nu spune nimeni că ar trebui să fim în extaz în fiecare moment și nu este ca și cum nu am mai fi triști niciodată pentru că indiferent cât de mult ne-am dori să fim într-o extremă, alte tipuri de sentimente și emoții vor apărea oricum. Tot ce vreau să spun este că putem avea momente de fericire oricând, chiar și atunci când acestea nu există, pentru că singurii de care depindem suntem noi înșine.

Și este al naiba de simplu. Tot ce trebuie să facem este să ne aducem aminte să zâmbim.

Poți să zâmbești in fiecare moment. Însă nu, nu spun că trebuie să zâmbești într-una pentru că s-ar putea să te doară obrajii, însă spun că ar trebui să zâmbim mai des și nu neapărat din punct de vedere fizic, acesta fiind un zâmbet extern. Putem să zâmbim cu sufletul, iar fiecare o face în felul său.

Metoda? Metoda este aceeaşi pentru toată lumea: calmează-te și gândește-te la un miracol care ți-ar plăcea să se întâmple. Acea nouă senzație pe care o simți în interiorul tău este de fapt un zâmbet. Nu-i așa că-i minunat?

Ce ar trebui să faci pentru a zâmbi în momentul actual? Uite câteva idei:

  • Gândește-te la persoanele din viața ta care țin la tine;
  • Gândește-te la frumusețea elementelor din jurul tău, aceasta este peste tot;
  • Gândește-te la cât de generos și iubitor ești;
  • Gândește-te la oamenii pe care i-ai ajutat și la cei pe care îi poți ajuta în continuare;
  • Gândește-te la obiectivele tale;
  • Gândește-te la răsăritul soarelui;
  • Gândește-te la curcubeul de frunze pe care toamna îl crează pe potecile din parcuri;
  • Gândește-te la o ciocolată;
  • Gândește-te la arta pe care o creezi;
  • Gândește-te la melodia preferată.

Însă nu doar te gândi la ele. Întâlnește-te cu persoanele care țin la tine, privește răsăritul soarelui, mănâncă o ciocolată, și așa mai departe. NU ai nevoie de nimic mai mult pentru a zâmbi.

Și probabil că vei uita să zâmbești în anumite momente pentru că urechile îți vor fi prinse din nou în povești din trecut, în stresul că ceva negativ s-ar putea întâmpla pe viitor. Însă toate acestea sunt doar în mintea ta.

În schimb, reamintește-ți constant de momentele care se întâmplă acum și observă culorile vii în care sunt ambalate. Iar apoi zâmbește, atât extern cât și intern.

Iar acest lucru îți va schimba ziua pentru că în loc să fii blocat în gânduri din trecut sau viitor, vei fi concentrat pe prezent și vei fi fericit. Iar acest lucru se poate întâmpla de ori de câte ori îți dorești.

Și totodată îți schimbă întreaga viață pentru că de prea multe ori uităm să zâmbim și să acordăm atenție momentelor cu adevărat importante în viață.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.