Published On: 04/04/20144.2 min read

În funcție de sistemul de convingeri pe care îl au, oamenii pot avea control limitat sau total asupra sănătății lor. Poți maximiza puterea de a-ți îmbunătăți sănătatea folosind următoarele trei modalități de gândire.

1. Menținerea unei atitudini pozitive

Unii oameni consideră că atitudinea pozitivă este singurul lucru de efect împotriva unei boli. Cu toate acestea, chiar dacă nivelul convingerii tale legat de atitudinea pozitivă nu este atât de ridicat, este greu să negi faptul că atitudinea pozitivă îți afectează sănătatea corpului.

Acei oameni care își mențin o atitudine și o gândire pozitivă pur și simplu nu se îmbolnăvesc la fel de repede ca oamenii care se plâng despre cât de grea este viața. De asemenea, de fiecare dată când o persoană care este pozitivă se îmbolnăvește, datorită acestei modalități de gândire, aceasta se va însănătoși mult mai repede.

Cei conservatori vor spune că aceste lucruri se întâmplă datorită proceselor fizice și chimice care au loc în organismul unei persoane ce gândește pozitiv, în timp ce alții cred că oamenii sunt simple câmpuri de energie și aceste câmpuri de energie pot fi manipulate de gândurile noastre. Însă, oricare ar fi ecuația după care tu te ghidezi, nu poți nega faptul că a fi fericit face parte din ecuație.

De asemenea, chiar dacă nu consideri că atitudinea ta are ceva de-a face cu sănătatea ta, nu te va costa nimic să continui să ai o atitudine pozitivă decât una negativă, iar a fi pozitiv este mult mai amuzant și distractiv. Dacă oricum vei ajunge să te îmbolnăvești, de ce să nu încerci să te simți bine măcar la nivel de stare de spirit?

2. Păstrează o minte deschisă

Acum foarte mult timp, acupunctura era o completă, însă necunoscută, terapie (excepție făcând zonele în care era cu adevărat practicată). Acum acupunctura este bine cunoscută în întreaga lume și este practicată foarte des în extrem de multe țări din toată lumea, milioane de oameni având parte de beneficiile acestei terapii.

Dacă nimeni nu dorea să creadă că o astfel de terapie alternativă ar fi de efect, atunci acupunctura nu ar fi ajuns niciodată să fie astfel de cunoscută și numai un mic procent din populație ar fi beneficiat de un astfel de tratament.

Oricum ar fi, convingerea că acupunctura este benefică a crescut de-a lungul anilor. Dacă nimeni nu credea că funcționează, atunci această terapie nu se răspândea. Dacă vrei să iei în considerare o terapie alternativă pe care s-o folosești în viață, trebuie să ai mintea deschisă la nou îndeajuns de mult pentru a avea convingerea că ea poate fi de efect.

În zilele de astăzi sunt foarte multe terapii alternative și pentru a te putea convinge că funcționează, ar trebui să citești despre ele, astfel având posibilitatea de descoperi noi metode prin care te poți simți bine și îți poți îmbunătăți sănătatea.

3. O puternică încredere

Cu toții am cunoscut la un moment dat pe cineva care avea foarte multă încredere în el, chiar dacă acea persoană nu era extrem de grozavă. De asemenea, la popul opus putem afirma că toată lumea a cunoscut o persoană grozavă, însă nu avea deloc încredere în sine.

Care dintre aceste persoane crezi că este mai sănătoasă? Aș putea paria că acea persoană care este mai încrezătoare. Și chiar dacă la prima vedere acea persoană care are încredere s-ar putea să nu pară atât de sănătoasă din punct de vedere fizic, încrederea respectivă reprezintă de fapt forță interioară ce poate fi accesată de fiecare dată când este nevoie sau în acele momente foarte dificile.

Dacă o persoană sănătoasă ce nu are încredere sau tărie interioară se rănește (fie emoțional, fie fizic), acea persoană nu va avea capacitatea de regenerare la fel de mare ca o persoană cu încredere în sine. Cu toate acestea, chiar dacă până în momentul respectiv nu aveai o atitudine pozitivă în general, atunci este momentul în care poți începe și poți vedea exact efectele acestei modalități de gândire.

Toate acestea fiind spuse, a avea o puternică încredere în propriile forțe este un lucru complet intern. Și o astfel de încredere puternică o poți produce chiar acum. Nu ai nevoie să aștepți un anumit moment în viață pentru a începe.

După cum se poate observa, a fi sănătos este doar parțial un concept fizic. Poți să-ți îmbunătățești cu mult nivelul sănătății tale printr-o atitudine pozitivă, o minte deschisă și foarte multă încredere în tine.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.