Published On: 02/04/20142.9 min read

Cum schimbi situația în care te afli în momentul de față? Aceasta este una din întrebările pe care fiecare individ ar trebui să și-o adreseze atunci când în momentul de față, lucrurile nu-s pe gustul său. Pentru foarte multe situații, indiferent că ar fi vorba despre carieră, relații, finanțe, casă, familie sau orice altceva, trebuie să te îți adresezi următoarele 3 întrebări simple.

Care este situația mea actuală?

În mod cert, trebuie să înțelegi pe deplin și să fii conștient de situația actuală pe care o ai. Foarte mulți oameni cu care interacționez spun că nu au nicio problemă, asta până în momentul în care se lovesc cu adevărat de respectiva problemă. De exemplu, cineva care este dependent de jocuri pe calculator, nu va admite că acest lucru este o problemă doar în momentul în care vor fi conștientizate efectele negative.

Trebuie să fii extrem de conștient de situația ta și să admiți că unele lucruri sunt doar negative. Evident, foarte mulți oameni sunt conștienți de probleme pe care le au, însă nu încearcă niciodată să le soluționeze.

Care este situația în care aș vrea să mă aflu?

Pentru a schimba cel mai mic detaliu la viața ta, trebuie să conștientizezi care este situația, locul, momentul, etc. în care vrei să te afli și direcția în care vrei să te îndrepți. Nu cred că te-ai urcat vreodată într-un taxi și ai spus „vreau să merg undeva”, ci pur și simplu ai ales o destinație.

La fel se întâmplă și în viață. Trebuie să știi încotro te îndrepți înainte să pornești cu adevărat către locația respectivă.

Un alt bun exemplu este atunci când oamenii își pierd locul de muncă și când se duc la un interviu li se pune întrebarea următoare: „ce fel de job îți dorești?” iar aceștia răspund „exact ca cel pe care l-am avut înainte”. Însă nu există nicio logică în afirmația respectivă, sau cel puțin nu pentru intervievator. Foarte mulți oameni sunt fericiți cu un job în care să facă același lucru din nou și din nou cu toate că îi plictisește enorm de mult asta, făcând același lucru, posibil, pentru restul vieții lor.

Cum voi ajunge acolo unde îmi doresc să ajung?

O întrebare simplă, însă pare dificil de pus în practică. Cu toate acestea, îți voi ușura munca.

Atunci când plănuiești ceva pentru viitor, încearcă să nu te împotmolești în tot felul de întrebări simple precum „de ce?”, „cum?”, „ce?”, etc și doar fă schimbarea. Dacă știi ceea ce îți dorești să schimbi tot ceea ce trebuie să faci este să începi. Fă absolut orice este necesar pentru a porni, iar apoi răspunde-ți treptat la amalgamul respectiv de întrebări simple.

Dacă vrei o carieră nouă, ar trebui să știi care este jobul pe care ți-l dorești. Și poate că nu ai experiență, iar dacă nu o ai, urmează câteva cursuri și apoi practică tot ceea ce ai învățat. Fă ceva voluntariat și astfel vei căpăta mai multă experiență. Fă un internship într-o companie.

Fă orice îți dorești din punct de vedere practic, însă fă ceva!

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.