Published On: 25/03/20143.2 min read

Oricât de amuzant ar suna, un lucru pe care îl avem cu toții în comun sunt problemele. Unii dintre noi se dau bătuți imediat după ce conștientizează problema. Alții cheltuiesc o grămadă de bani în speranța că vor deveni genul de persoană care soluționează probleme și că vor avea parte de rezultate benefice, însă nu rezonează cu problema și de obicei se ajunge la mai rău.

Dacă ai ajuns în situația în care te plângi, te ascunzi, îți smulgi părul din cap de nervi sau dai bir cu fugiții, atunci trebuie să conștientizezi faptul că niciuna din aceste acțiuni nu te va ajuta pozitiv în vreun fel. Și în mod sigur astfel de acțiuni nu vor rezolva niciodată o problemă, mai ales dacă sunt implicate și alte persoane în afară de tine.

Astfel de oameni par să aibă câteva caracteristici în comun. Uite 10 din ele, cele mai importante din punctul meu de vedere.

10. Cei care soluționează probleme sunt foarte conștienți de realitate. Nu petrec niciodată prea mult timp pe tărâmul viselor gândindu-se la „cum ar fi dacă” sau „ce s-ar fi întâmplat dacă lucrurile erau diferite”. Nu! Lucrurile nu sunt diferite, realitatea fiind una, mai exact, aceea pe care o creezi. Cei care soluționează probleme sunt conștienți de acest lucru și acționează ca atare.

09. Cei care soluționează probleme nu se plâng și nu îi încurcă pe ceilalți.

08. Cei care soluționează probleme au spirit antreprenorial. Aceștia nu așteaptă ca altcineva să le indice unde este ceva greșit și în mod sigur nu așteaptă ca altcineva să le spună să repară ceea ce este greșit.

07. Cei care soluționează probleme nu au nicio listă în care sunt colectate lucruri negative. Însă, aceștia ar putea păstra câteva exemple negative pentru a motiva atunci când apar discuții legate de metode prin care pot fi soluționate sau nu problemele.

06. Cei care soluționează probleme își folosesc imaginația la un potențial maxim pentru dezvoltarea de soluții creative și totodată au curajul și încrederea de a pune în aplicare soluțiile nou dezvoltate.

05. Cei care soluționează probleme nu caută ajutorul în acele persoane care știu că nu le pot oferi ajutorul. Aceștia știu care sunt factorii decizionali și care nu, și crează soluții împreună cu acele persoane capabile de a lua decizii.

04. Cei care soluționează probleme sunt înțelepți, agili, iubesc mult ceea ce fac, sunt optimiști și lucrează cu foarte multă tenacitate în scopul găsirii soluțiilor necesare rezolvării problemelor.

03. Cei care soluționează probleme sunt capabili să comunice cu ceilalți în cazul în care o problemă le depășește capacitățile de soluționare, scopul fiind soluționarea problemelor cu ajutorul talentelor altora.

02. Cei care soluționează probleme jonglează foarte ușor cu ele, acestea ajungând să fie rezolvate într-un timp cât mai eficient. Aceștia fac multi-tasking în caz de nevoie și trec de la soluționarea unei probleme la alta în doar câteva minute, însă niciodată nu trec la o alta până cea actuală nu este soluționată. Cu toate acestea, muncesc pe mai multe fronturi cu toată energia și tot entuziasmul posibile.

01. Și cel mai important, cei care soluționează probleme se aventurează în călătorii de sute de km pentru a rezolva problemele lor sau pe ale altora. De asemenea, prețuiesc situațiile câștigătoare pentru ambele părți, de fiecare dată când acestea sunt posibile.

Acum spune-mi despre tine, tu ești unul din cei care găsesc soluționare la probleme?

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

Alege o unealtă

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.