Published On: 24/03/20143.2 min read

Gândește-te la momentele copilăriei și la acei prieteni care puteau să meargă pe bicicletă. Înainte de a știi să mergi pe bicicletă, simplul fapt că îi vedeai pe ceilalți făcând asta îți creștea dorința de a fi capabil de a merge pe bicicletă. Și cu cât îi observai mai mult că se distrează mergând pe biciclete, cu atât îți doreai mai mult să ai una. Și în sfârșit ți-ai convins părinții să-ți cumpere una. Cu puțin ajutor de la cei care știau să meargă pe bicicletă, ai învățat și tu. Și cu cât te pricepeai mai bine la asta, cu atât aveai mai multă încredere în abilitatea ta și astfel ai devenit mai bun. Atunci când convingerea că poți merge pe bicicletă a devenit puternică, ai dezvoltat încredere în tine că o poți face oricând.

Odată ce ai fost capabil să mergi pe bicicletă, ai început să faci asta fără ca mecanismul de gândire să fie la un nivel conștient. Același lucru se întâmplă cu oricare din convingerile tale. Atunci când ai convingeri puternice în legătură cu abilitățile tale, atunci îți dezvolți o încredere superioară în tine și știi că poți face orice îți dorești.

Puterea încrederii în tine este mult mai mare decât puterea de cunoaștere. Puterea încrederii este superioară oricărei tehnologii pe care o avem, oricât de ciudată ar fi comparația aceasta. Atunci când puterea încrederii este combinată cu acțiunea, volumul de muncă pe care îl putem întreprinde devine din ce în ce mai mare și oricare ar fi obiectivul tău, în mod sigur acesta va fi dus la bun sfârșit.

Puterea încrederii schimbă felul în care privim valoarea abilităților noastre. Dacă avem convingerea că toate capacitățile noastre sunt puternice, vom știi că abilitățile ne vor oferi ocazia să întreprindem absolut orice dorim.

Puterea încrederii este ca misterul iubirii. Știm că există, însă nu-l putem vedea. O simți cum funcționează și cum te ghidează, și precum aerul care te ține în viață, aceasta este invizibilă. Însă, ceva este vizibil, și anume rezultatele ce apar în urma prezenței puterii încrederii.

Considerăm că încrederea este acea abilitate de a muta munții (și într-un fel este), însă puterea încrederii este foarte subtilă cât și dinamică. Puterea încrederii este cu atât mai relevantă cu cât tu consideri mai mult că ceea ce îți dorești va deveni posibil. Dacă într-adevăr consideri că poți face un lucru, atunci subconștientul tău va găsi singur modalitatea prin care s-o facă.

Un foarte bun exemplu a fost Terry Fox, eroul canadienilor ce a alergat câte un maraton pe zi într-un singur picior pentru a aduna fonduri pentru cei bolnavi de cancer. Până în momentul respectiv, nimeni nu credea că este posibil să alergi câte un maraton pe zi (puțin peste 42km). Cu toate acestea, acest tânăr a avut îndeajuns de multă încredere în el și a știut că este capabil să alerge câte un maraton pe zi, timp de săptămâni întregi. Citește mai multe despre Terry Fox.

Puterea încrederii este fabrica responsabilă pentru miracole, aceasta fiind vizibilă în fiecare succes pe care oamenii obișnuiți îl au, în ciuda faptului că nimeni nu se așteaptă la astfel de reușite.

Poți face absolut orice îți dorești atât timp cât încrederea pe care o ai în tine o construiești constant. Nu lăsa pe nimeni să îți spună că nu poți face ceva și nu te îndoi nici măcar o secundă de tine.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.