Published On: 16/03/20142.8 min read

Unul din secretul obținerii ceea ce ne dorim este conștientizarea, în urma conștientizării fiecărei acțiuni descoperindu-ne motivele sau motivația pentru car ele întreprindem. Tot ceea ce facem se întâmplă pe baza unei motivații care nu trebuie să fie neapărat logică. În continuare găsești cele 6 categorii de întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi.

Deci, ce ar fi să treci prin fiecare din cele 6 categorii de întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi, cu calm, multă liniște și răbdare. Și meditează asupra întrebărilor până când apare nevoia de a acționa, nevoia de a face o schimbare, oricare ar fi aceasta.

Cum îți va afecta fericirea faptul că muncești pentru a-ți îndeplini obiectivul? Cum te va face să te simți? Cum te va face să percepții viața la un mod general? Îți va schimba starea de spirit și atitudinea? Îți va oferi liniște interioară? Entuziasm? Speranță?

Cum îți va afecta nivelul de inteligență faptul că muncești pentru a-ți îndeplini obiectivul? Va trebui să înveți lucruri noi? Îți va lărgi perspectiva? Vei înțelege anumite perspective preconcepute? Care sunt cunoștințele pe care le ai acum și în ce fel acestea îți vor fi afectate?

Cum îți va afecta sănătatea faptul că muncești pentru a-ți îndeplini obiectivul? (Aceste întrebări sunt relaționate cu obiectivele setate foarte sus, însă lucrurile care gravitează în jurul sănătății joacă un rol în multe aspecte ale vieții.) Îți va aduce succesul mai multă energie? Acesta te va scăpa de anumite boli? Te va ajuta să trăiești mai mult?

Cum îți va afecta familia faptul că muncești pentru a-ți îndeplini obiectivul? Familia ta va avea mai multă siguranță? Te va face un părinte mai inteligent, puternic sau bun? Te va face un soț / o soție mai bună? Îți va consolida căsnicia sau relația cu copii? Dar relațiile de prietenie? Vei avea mai mult timp pentru a petrece cu ei? Vei avea mai multe oportunități pentru a-i ajuta?

Cum îți va afecta locul de muncă faptul că muncești pentru a-ți îndeplini obiectivul? Îți vor fi deschise uși? Vei primi o promovare sau o mărire de salariu? Îți va asigura poziția respectivă în companie? Îți va oferi posibilitatea de a te face cu adevărat vizibil?

Cum îți va afecta venitul faptul că muncești pentru a-ți îndeplini obiectivul? Vei avea mai mulți bani? Îți va elimina îngrijorările financiare? Pensionarea ta va fi una liniștită, fără prea multe bătăi de cap? Te va face să donezi bani și să ajuți oameni cu mai multă ușurință? Îți va salva locuința? Căsnicia? Sănătatea?

Și pentru că îți cunoști obiectivele mult mai bine decât oricine altcineva, aceste categorii de întrebări au scopul de a te face să înțelegi mult mai bine de ce muncești atât de mult, pentru cine muncești și care îți este motivația pentru care faci toate aceste lucruri.

Însă pentru a descoperi aceste lucruri, ar trebui să începi acum să-ți adresezi întrebările!

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.