Published On: 11/03/20143.1 min read

Cu toții știm că viața nu este simplă și că de-a lungul călătoriei noastre putem întâlni numeroase provocări sau probleme. Diferența dintre oamenii care au ajuns să aibă succes și aceia care nu au succes o reprezintă abilitatea de a-ți confrunta provocările.

O persoană puternică va fi lovită de provocări și probleme ca orice altă persoană, însă aceasta se va ridica rapid în picioare și va continua lupta. A învăța să confrunți provocările care-ți afectează viața nu doar că te vor ajuta să ajungi la succesul dorit, dar îți vor oferi o viață mai fericită, rezultatul fiind unul extraordinar.

Felul în care gândești îți afectează abilitatea de a confrunta provocările

După tot research-ul pe care l-am făcut mi-am dat seama că unul din principalele motive pentru care oameni eșuează în a-și confrunta provocările care le afectează viața este faptul că oamenii nu înțeleg că a avea succes nu înseamnă a fii excepțional după primul eșec și a ajunge cel mai bun imediat după ce te-ai ridicat. Viața nu funcționează așa.

Oamenii sunt divizați în două categorii când vine vorba de provocările pe care ni le aruncă viața. Primul grup care se așteaptă ca succesul să fie ușor de obținut într-o viață fără prea multe dificultăți. Iar al doilea grup care înțelege că trebuie să încerce mai mult de o dată pentru a avea ceea ce își doresc, astfel încercând mai multe lucruri până când unul din ele va funcționa.

Este clar că primul grup este mult mai vulnerabil la provocări și probleme existențiale. Momentul în care eșuează este momentul în care aceștia cred că au făcut ceva greșit, în loc să-și dea seama că succesul ține de a încerca lucruri care nu funcționează, până cel care funcționează este găsit.

Identitatea îți afectează abilitatea de a confrunta provocările

Felul în care gândești despre propria persoană va afecta abilitatea de a confrunta provocările. Dacă ești de părere că nu ești în stare de nimic, atunci nu vei face nimic altceva decât să susții situația în care nu vei încerca din nou atunci când vei eșua.

Pe de altă parte, dacă știi că ești perseverent și puternic, atunci vei continua să încerci până vei demonstra că aceste convingeri sunt adevărate.

Dacă te gândești să îți îmbunătățești această abilitate, uite ce ai putea face:

  • mereu este vorba despre a găsi acel lucru ce funcționează: știi că trebuie să continui să încerci diverse lucruri până când vei găsi acel lucru care funcționează și care îți va aduce ceea ce îți dorești.
  • fii îndeajuns de flexibil: unii oameni înțeleg toată această teorie în mod greșit și continuă să folosească mereu aceleași metode care nu folosesc, mai apoi susținând că au încercat prea mult. Pentru ca încercările tale să aibă efect, trebuie să-ți schimbi felul în care abordezi lucrurile pe care le încerci.
  • învață să te ferești: poți mereu să eviți eșecuri, însă de asemenea poți învăța cum să te ferești de ele de fiecare dată când apar, însă despre acest lucru în articolul următor.

Lista aceasta este una la nivel general, însă dacă o aplici așa cum trebuie, în mod sigur vei ajunge să confrunți provocările care-ți afectează viața.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.