Published On: 28/02/20144.1 min read

Subconștientul tău este mult mai puternic decât conștientul. Prin simplul fapt că înveți cum să îți antrenezi și să te folosești de subconștient, vei fi capabil să îți controlezi comportamentul, să elimini anumite obiceiuri negative și să scapi de acele emoții nedorite sau negative.

Pentru a folosi întreaga putere a subconștientului, trebuie înainte de toate să știi cum acesta funcționează. Subconștientul are foarte multe legi după care funcționează, iar în următoarea listă voi încerca să le exprim cât mai bine și cât mai pe înțelesul tău pentru a înțelege cât mai bine ce se întâmplă în subconștient:

Subconștientul nu poate face o diferență între ceea ce vizualizăm și situațiile reale

Cel mai bun exemplu aici este atunci când ajungi la un film horror. Ceea ce s-a întâmplat a fost că pulsul ți-a crescut și a început să-ți fie frică, în ciuda faptului că nu era niciun pericol real. În câteva cuvinte simple, subconștientul nu face o diferență între situațiile reale și cele imaginare pe care presupui că sunt reale.

Pentru subconștient timpul trece mult mai repede

Te-ai întrebat vreodată de ce timpul trece atât de repede atunci când faci ceva ce îți place? Este pentru că nu te uiți la ceas la fiecare 5 minute, ceva ce probabil ai face dacă ai fi într-o situație în care ai fi plictisit. Datorită faptului că subconștientul nu înțelege atât de bine timpul, abia dacă vei simți cum trece timpul atunci când te simți bine făcând ceva. Același lucru se întâmplă și când adormi – conștientul adoarme iar subconștientul rămâne activ. Acestea ar fi motivele pentru care timpul trece repede atunci când ești inconștient.

Cu cât subconștientul crede mai mult în ceva, cu atât va fi mai greu să schimbi acel ceva

Dacă ai un lucru în care crezi de foarte mult timp, acesta va fi mult mai greu de schimbat decât unul în care crezi de puțin timp.

Fiecare gând cauzează o reacție

Dacă te-ai gândit că vei ajunge să ai o prezentare proastă, atunci pulsul și respirația vor începe să fie foarte rapide imediat ce începi prezentarea. Această schimbare apare datorită acelui gând.

Așteptările tale vor deveni realizabile

Dacă ești sigur că vei pica un examen, atunci în mod sigur asta se va întâmpla chiar dacă ai avea tot bagajul de informații necesare pentru a-l trece. Gândurile și așteptările tale se îmbină ca un plan pentru subconștient. Deci, de fiecare dată când te gândești la ceva anume, subconștientul va face tot posibilul pentru a-l face să devină realitate.

Dovezile pe care le găsești îți vor întări convingerile

Dacă consideri că nu arăți bine și cineva va face o remarcă negativă în legătură cu aspectul tău, atunci această convingere va fi întărită și în mod sigur vei crede și mai mult că nu arăți bine.

Subconștientul va câștiga mereu în lupta cu conștientul

Dacă îți este frică de întuneric și intri într-o cameră întunecată, în mod sigur te vei simți în primejdie, chiar dacă în mod conștient ai încerca să elimini această frică. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că subconștientul este mult mai puternic decât conștientul.

O idee, odată acceptată, va fi prezentă până în momentul înlocuiri acesteia cu o alta

De exemplu, până acum mult timp oameni considerau ca Pământul este plat. În momentul în care s-a dovedit că acesta este o minge uriașă, oamenii acelui timp au acceptat această nouă convingere prin înlocuirea celei vechi.

Cu cât efortul conștientului este mai mare, cu atât răspunsul pentru subconștient este mai slab

Acest lucru poate fi explicat cel mai bine prin exemplul celor care suferă de insomnie. Cu cât încearcă mai mult în mod conștient să adoarmă, cu atât persoana respectivă va fi mai trează. Dacă evităm efortul din punct de vedere al conștientului și ne gândim la orice altceva, ne va fi mult mai ușor să adormim.

Sugestiile pot fi folosite pentru a programa subconștientul

Aceasta este principala idee din spatele hipnozei. Subconștientul acceptă sugestii care sunt trimise în lipa prezenței conștientului.

Aceste 8 legi se aplică fiecărui subconștient, indiferent de persoana la care ne referim. Cu cât le înțelegem mai bine, cu atât vom avea posibilitatea de a ne înțelege mult mai bine pe noi înșine.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.