Îți aduci aminte cum te-ai simțiți prima dată când ai auzit acea melodie? Îți aduci aminte cum te-ai simțit ultima dată când ai văzut speech-ul motivațional preferat? Cum a fost acea senzație? Acum imaginează-ți cum ar fi să vezi la nesfârșit același speech motivațional sau să asculți aceeași melodie.
Probabil ți-ai dat seama că acea sursă de motivație pe care o folosești din nou și din nou nu mai are efectul pe care ți-l dorești. Uite un lucru pe care ar trebui să-l înțelegi despre mintea omului: dacă o sursă externă îți oferă o anumită doză de energie, în cazul în care ești expus din nou aceleiași surse de externe, atunci energia va veni într-o doză mai mică.
Cu cât ai mai mult contact cu sursa ta de motivație, cu atât efectul sursei respective de motivație va fi mai redus, iar acum întrebarea ar fi: cum am putea să fim motivați? Răspunsul este simplu: folosește cât mai multe surse de motivație și continuă să-ți alimentezi sursele mereu.
Cum să fim mereu motivați
Poți să fii extrem de motivat în cazul în care privești un video care oferă același mesaj cu un alt video care obișnuia să te motiveze. Cu alte cuvinte, nu ai nevoie de o nouă informație de fiecare dată pentru a te motiva, însă ai nevoie ca același mesaj să ajungă în mintea ta într-o modalitate diferită.
Dacă ți-aș spune că Bill Gates a eșuat de două ori înainte de a deveni de succes, iar peste câteva zile ți-aș spune din nou aceeași poveste, în mod sigur nu ar mai avea efect. În cazul în care a doua poveste ar fi cu o persoană despre care nu ai auzit nimic, în mod sigur te va motiva. Cum spuneam, informația nu trebuie neapărat să fie diferită, însă mesajul care ajunge în mintea ta trebuie să ajungă printr-o modalitate diferită. Uite mai multe povești, relatate pe scurt, ale unor oameni care au ajuns de succes.
Greșeala pe care o fac foarte mulți oameni este că încearcă să se motiveze folosind exact aceleași surse de motivație din nou și din nou iar apoi se întreabă de ce nu se pot motiva.
Găsește acea sursă de motivație care te ajută să-ți atingi obiectivele
Dacă o melodie te motiva și apoi te-ai oprit din ascultarea melodiei respective pentru o perioadă de timp, atunci exista o foarte mare probabilitate ca melodia respectivă să te poată motiva din nou, însă de data aceasta efectul s-ar putea să nu fie la fel de mare ca prima dată, așa că nu-ți seta așteptări.
Cu toate că această strategie ar putea funcționa, este mult mai bine să-ți găsești surse noi de motivație care să te țină în priză. Aceste surse noi pot fi orice de la melodii, videouri, speech-uri, cărți la multe altele.
Setează-ți la nivel de subconștient toate obiectivele pe care le ai și apoi găsește sursele de motivație necesare care să te țină motivat. De asemenea, trebuie să înțelegi că sursele de motivație din exterior depind într-un procent de 100% de credințele tale. Atunci când oamenii devin depresivi gândesc într-un mod diferit, un mod prin care sursele motivaționale își pierd abilitatea de a-i motiva.
♥ Mă numesc David Mitran
Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.
Hai să ne cunoaștem
Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.
Fără spam. Îți promit.