Published On: 11/02/20143.1 min read

Îți este greu să înțelegi de ce unii oameni sunt extrem de motivați? Te oprești din muncă la câteva zile după ce te-ai apucat? Îți lipsește motivația? Vrei să știi cum să te încarci cu motivație? Înainte să te ajut să găsești un răspuns la aceste întrebări trebuie să îți spun de ce unii oameni par a avea cantități nemăsurabile de motivație.

Experiențele de viață prin care unii oameni trec, îi pun pe aceștia în posturi foarte dificile sau sub o presiune enormă. Oameni care trec printr-un moment extrem de stresant în viață ce îi presează și care nu eșuează sunt acei oameni care ajung să fie extrem de motivați. Uite un exemplu datorită căruia să înțelegi mai bine: dacă cineva care s-ar fi născut într-o familie săracă ar trăi înconjurat de oameni foarte bogați, probabil respectiva persoană s-ar simți inferioară celor din jurul său.

Acum imaginează-ți că această persoană nu a putut să fie cu persoana pe care o iubește pentru că era săracă. O astfel de presiune poate face ca extrem de mulți oameni să dea greș, însă aceia care reușesc să continue sunt cei care emană o foarte mare motivație, iar pentru acești oameni respectiva presiune pare să fie cea mai bună sursă de motivație.

Am dat peste câteva statistici acum ceva timp care spuneau că peste 70% din oamenii bogați ai planetei sunt „self made”. Cu alte cuvinte, 70% din populația bogată a țării au avut motivația necesară pentru a ajunge la respectivul nivel.

Cum să te încarci cu motivație

Crezi că există o problemă în cazul în care nu poți face față unei astfel de presiuni? Probabil te întrebi cum poți să obții o astfel de sursă de motivație fără să ai parte de respectiva presiune. Răspunsul este simplu, iar pentru a răspunde la acea întrebare trebuie să te imaginezi sub o astfel de presiune. Astfel că este nevoie să faci următoarele două lucruri:

  1. Trebuie să te cunoști și să te înțelegi cât mai bine – Ce urăști cel mai mult? Urăști să fii pe locul doi? Ești gelos sau invidios pe oamenii de succes? Îți este frică să nu devii un ratat? Care îți este cea mai mare frică? Consideri că ești extraordinar? Cu cât cunoști mai multe informații despre tine, cu atât vei știi care sunt acele energii care te pot încărca cu motivație.
  2. Aplică una din acele energii într-un mediu pe care-l poți controla – Când unul din răspunsurile la zecile, chiar sutele, de întrebări pe care trebuie să ți le adresezi, te influențează extrem de mult din punct de vedere emoțional, acea energie este cea care trebuie păstrată, iar mediul în care ai cel mai mult control, trebuie aplicată.

Atenție!

În cazul în care nu ai îndeajuns de multă încredere în tine și nu testezi această tehnică, prea multă energie ar putea să te demotiveze. Mai devreme spuneam că oamenii sunt foarte motivați de situațiile care pun o mare presiune pe umerii lor. Însă în urma soluționării problemei ce acționa cu o mare presiune, aceștia au găsit o cale de scăpare.

Dacă nu crezi că există o cale de scăpare, înainte de toate ar trebui să arunci o privire asupra sistemului tău de convingeri, iar abia apoi să te încarci cu cât mai multă energie.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.