Published On: 10/02/20143 min read

În articolele precedente am acoperit îndeajuns de multe motive care duc la pierderea motivației, însă de ce o persoană  care are nevoie cu adevărat de succes de ce să nu fie motivată? De ce o persoană ar pierde timp în evitarea muncii chiar și in momentele în care stilul său de viață ar avea nevoie de îmbunătățire?

Știai că un motiv atât de simplu precum negarea dorinței de a fi motivat poate fi principalul motiv pentru care nu ești motivat în momentul de față? Într-adevăr, sună ciudat, însă pentru a te lămuri cum frica este conectată cu lipsa motivației, te rog să citești în continuare.

Frica și lipsa motivației

Frica de a-ți testa propria-ți valoare – Ce se întâmplă atunci când o persoană este motivată? În mod sigur persoana respectivă va începe să lucreze din greu și ca un rezultat își va pune aptitudinile și valorile la un test. Și pentru că unii oameni se tem de astfel de teste și în același timp se simt jenați să admită că au o soluție extraordinară care să-i facă să scape de testul respectiv și de senzația de jenă.

Frica de responsabilitate – Atunci când ai un eșec nu te simți tocmai bine și cred că nimeni nu dorește să aibă parte de un eșec, însă pentru mulți oameni a crede că eșecul este datorat unor factori exteriori este mult mai liniștitor decât să creadă că eșecul este întru totul vina lor. Acesta este unul din conceptele pentru care oamenii cred în noroc, în superstiții sau că viața este nedreaptă. Unii oameni sunt prea fricoși să-și admită responsabilitățile și ca rezultat aceștia se motivează extrem de greu. Până la urma, ziua în care își vor găsi sursa de motivație este aceeași zi în care vor accepta responsabilitatea.

Frica de necunoscut – În cazul în care totul a rămas la nivelul la care a fost, probabil nu vei avea nicio surpriză. A sta la nivelul acela de început îți oferă siguranța că momentele în care vei eșua sunt cât mai apropiate de zero și din acest motiv oamenii preferă să rămână mereu la primul nivel. Ca și în acest caz, ca și multe altele, subconștientul intervine și ține oamenii departe de o sursă de motivație.

De ce curajul este o rechizită pentru motivație

Marea majoritate a oamenilor nu sunt conștienți de puterea interioară a minții. Aceștia văd un lucru si îl consideră un cu totul alt lucru, experimentează o emoție și o atribuie la un cu totul alt element, iar apoi se ciocnesc de anumite evenimente pe care le interpretează conform propriilor credințe.

Dacă nu înțelegi cu adevărat cum funcționezi, vei interpreta greșit toate emoțiile și vei sfârși cu un rezultat mai puțin dorit ce constă în niște emoții false, greșite.

Îți este frică să faci primul pas?

Îți este frică de responsabilitate?

În mintea ta ai o agendă ascunsă care te motivează să stai nemotivat?

În cazul în care nu-ți setezi să fii curajos și să îți rezolvi toate problemele pe care le ai și atât timp cât stai pe bară, nu o să găsești sursa de motivație care să te facă să explorezi.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

Alege o unealtă

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ținem legătura pe e-mail. Completază formularul.

Prenume(Required)
Email
Politică

Fără spam. Îți promit.