Published On: 07/02/20143.4 min read

Cât de des te-ai aflat în acea situație în care îți lipsea motivația cu toate că aveai foarte multe task-uri de terminat? De cât de multe ori ți-ai dorit să termini un task, însă nu aveai niciun pic de motivație pentru a face asta? Cât de des te întrebi cum să te motivezi ca să lucrezi?

Când vine vorba despre a munci sau despre a face un task, foarte mulți oameni se motivează greșit și tocmai din acest motiv se simt indiferenți. Una din cele mai importante întrebări pe care ar trebui să ți le adresezi este următoarea: „consider că munca pe care o depun îmi va aduce beneficiile de care am nevoie?”

Unul din motivele pentru care ar trebui să-ți adresezi o astfel de întrebare îl reprezintă chiar motivul pentru care indiferența și lipsa de motivație sunt reprezentate de o gândire care presupune că task-ul pe care trebuie să-l faci nu te va ajuta la îndeplinirea obiectivelor importante.

În fiecare zi, extrem de mulți oameni caută tot felul de sfaturi pentru a se motiva să lucreze, însă aceștia nu realizează că problema stă la baza faptului că ei se află într-un mediu greșit de muncă. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la locul de muncă pe care îl ai acum, ci că trebuie să îți dai seama dacă acesta este în concordanță cu obiectivele importante din viața ta sau nu.

Motivează-te să lucrezi folosind o puternică forță

Dacă în continuare nu ești îndeajuns de motivat să muncești cu toate că știi locul de muncă actual te poate ajuta să îți atingi obiectivele, ar trebui să citești cu atenție următoarele rânduri.

Să presupunem că ești într-o tabără în pădurile din Africa și în timp ce te deplasezi printre copacii pădurii auzi un vuiet în spatele tău și imediat cum te întorci observi cum un leu se îndreaptă spre tine. Ce ai de gând să faci? În mod sigur vei alerga cum nu ai mai alergat până în momentul respectiv, indiferent cât de obosit ai fi sau cât de rea ar fi fost vremea și chiar dacă nu ai fi mâncat nimic în dimineața respectivă.

Principalul motiv pentru care ai fost motivat să alergi este pentru că nu voiai să mori. Această gândire ți-a oferit îndeajuns de multă energie pentru a nega toată lenea sau oboseala pe care o aveai și te-a făcut să te concentrezi pe un singur lucru și anume alergatul.

Vestea bună este că același concept se poate utiliza și atunci când te motivezi pentru a lucra. În cazul în care încerci să realizezi consecințele care s-ar putea întâmpla ca un rezultat al procrastinării, atunci vei deveni motivat să faci ca acele consecințe să nu se întâmple.

Cu toate acestea, vreau să fii foarte atent când folosești motivația negativă deoarece atât timp cât nu știi cum să te motivezi și pozitiv, s-ar putea să ajungi într-o mare depresie. De exemplu, dacă tot continui să te vizualizezi în postura în care ești concediat fără să știi că la un moment dat vei fi promovat, atunci motivația negativă s-ar putea să lucreze împotriva ta.

Folosește-te de nevoile nesatisfăcute pentru a te motiva să lucrezi

Cu toții avem nevoie nesatisfăcute, iar găsirea acestor nevoi este una din căile către automotivare. De exemplu, dacă îți dai seama că ai o insecuritate financiară, atunci în mod sigur un job mai bine plătit te va motiva mai mult decât un job prost plătit. Însă, chiar dacă nu găsești un job care să te plătească așa cum vrei tu, poți găsi unul care să îți ofere posibilitatea promovării.

Motivația are la bază înțelegerea nevoilor nesatisfăcute și aplicarea acestora împotriva noastră.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.