Published On: 27/01/20143.1 min read

Câțiva oameni vor să aibă succes, alții își doresc succesul, însă doar câțiva sunt de succes

Provocarea Motivațională Ziua 27. Când mă gândesc la acest citat imediat îmi sare în minte ideea de standard și care sunt standardele pe care noi ni le setăm pentru că acestea sunt cele care contează în mod inițial. Sunt standarde impuse și de ceilalți, însă, înainte de toate, sunt standarde pe care ni le impunem noi. Gândește-te la ultimul job pe care l-ai avut și la standardul financiar. Fiecare are un standard financiar. Fiecare vrea să fie plătit cu o anumită sumă. Acela este standardul tău financiar, cel pe care ți-l autoimpui. Desigur, va veni unul și din partea cealaltă, însă cel pe care ți-l impui este mai important decât cel pe care ți-l impun ceilalți.

Unii vor să aibă succes, alții își doresc succesul, o mulțime foarte mică de oameni este de succes pentru ca și-au setat să fie de succes. Alții doar se gândesc „eu vreau să fiu de succes”, ci nu „eu sunt de succes”. Este o diferență destul de mare, însă o diferență care reprezintă baza.

Să-ți setezi un standard înalt, însă înalt în comparație cu ce? Tu ești singurul care ar trebui să știe, însă în comparație cu standardele normale sau în comparație cu ce așteaptă oamenii, în general, de la tine. Nu zice nimeni că este ușor sau că ar trebui să fie ușor, pentru că ușor este să faci acele lucru care nu impun un anumit standard.

Probabil ești conștient că noua generație trăiește după motto-ul „Young, wild and free” și cu toate că există momente în viață care sunt conturate de acțiuni impulsive, asta nu înseamnă că putem fi așa la nesfârșit. În cazul în care dorești să te afirmi și să te afli la un standard mult mai înalt, ar trebui să ieși ceva mai mult din comun.

În cazul în care consideri că faci parte dintr-un 3% al planetei, trebuie s-o dovedești. Acel top format din procentul de 3% al populației are un mod de a gândi diferit, bazat pe motivație constantă și muncă neîntreruptă cu scopul de a ajunge acolo unde își doresc.

Trebuie să înțelegi că acel 3% nu are nevoie de scurtături, nu pentru că nu l-ar avantaja, ci pentru că nu-l învață nimic, nu obține nimic care să-i îmbunătățească perspectiva, nu obține nimic care să îi ofere un plus de experiență. Standardul constă, de foarte multe ori, în alegerea unei experiențe dure, care să te învețe lucruri, indiferent cât de dificil ar fi, în schimbul scurtăturii.

În fiecare zi ar trebui să fi capabil, în urma experiențelor din ziua respectivă, să poți să scrii o poveste. Privește fiecare zi ca pe o nouă pagină a cărții pe care o scrii prin experiențele ce le trăiești. Cel mai bine cred că ar fi să îți adresezi următoarea întrebare: Îți dorești ca pagina de astăzi să spună ceva despre tine și despre cât de productivă a fost ziua ta? Atunci înseamnă că trebuie să iei atitudine.

Până la urmă, fiecare își definește propriile standarde în funcțiile de propriile criterii, însă standardele pe care le definesc ceilalți pot fi influențate prin muncă asiduă și prin implicare.

PS: Click aici și citește postarea inițială cu provocarea motivațională.

Cauti modalitati practice prin care sa iti depasesti obstacolele?

♥ Mă numesc David Mitran

Scriu din 2009, iar pe blogul acesta public articole din 2012, având aproape 500 de articole publicate. În 2016 am scris prima carte, iar în 2021 am făcut publice pentru prima dată uneltele create. Lucrez cu oamenii și companiile și mă implic acolo unde sunt prezente obstacole, dezvoltând instrumente și unelte cu care oamenii și companiile să depășească obstacolele de care au parte. Citește mai multe despre mine accesând pagina „Despre”. Urmărește-mă pe instagram @davidtheoptimist.

Hai să ne cunoaștem

Ți-am pregătit o serie de emailuri în care îți vorbesc despre copilărie, educație și familie, despre sport și sănătate, despre ce am scris și cum am ajuns să scriu, despre marketing, business, public speaking și alte câteva subiecte. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de mai jos.

Prenume(Required)
Email

Fără spam. Îți promit.